Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy kell egy kutyát úgy...

Hogy kell egy kutyát úgy gondozni hogy ne kerüljön sok pénzbe de biztonságos élete legyen?

Figyelt kérdés
Mostani keverék kutyám 2 napja elpusztult,beteg volt úgy érzem a mi hibánk mert nem nyújtottunk neki eleget. Nemsokára kapunk majd egy új keverék kiskutyát és nem akarnám hogy vele is ez történjen.. Szóval hogy élhet biztonságban meg hogy lehet jó elete? Nem tudunk nagyon költekezni de a legfontosabb dolgokat írjátok le hogy a kiskutya hogy élhet rendes életet,mik azok a fontos dolgok amit kötelező neki megadni? gondolok itt betegség elleni védelem,tisztaság amennyire lehet kint,jó kedve legyen stb...
2015. ápr. 23. 00:09
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
És szerintem a mi étkezésünk sem a legegésségesebb hát akkor egy kutyáé :D na szóval mindent tudunk neki biztosítani(új kutyaház,előkészitenénk az új helyet,minden oltást megkap ami szükséges,szórakozva lesz vele,sétáltatás,nyakörv bolha ellen stb..)de a bolti kutyakaja szerintem nem olyan fontos egy egyszerü kutyának vagy tévedek?
2015. ápr. 23. 21:37
 22/33 anonim ***** válasza:
78%
Miért, az egyszerű kutya miért más, mint egy törzskönyves? Canis familiaris, ugyanúgy kutya, ugyanúgy szeretnétek, ha hosszú és egészséges életet élne, akkor ne segítsetek neki megbetegedni az agyatlan etetéssel.
2015. ápr. 23. 21:44
 23/33 A kérdező kommentje:
Szóval akkor se tarsunk ha nem veszünk neki kaját hanem maradék?
2015. ápr. 23. 22:11
 24/33 anonim ***** válasza:
72%

A háztartási maradék nem olyan összetételben tartalmazza a tápanyagokat ahogy azt egy kutyának kell. Valószínű, hogy nem hús és állati fehérje alkotja a maradék nagy részét, pedig a kutyának elsődlegesen arra van szüksége, másodsorban zöldségre és csak utolsósorban szénhidrátra, amiből a maradékok nagy része áll.

Megél rajta, nem fog éhen halni, de sem a csontfejlődése, sem az idegrendszere, sem az izomzata nem lesz olyan mint amilyen lehetne, így az élettartama is rövidebb lesz.

A coronavírusos gyulladás is veszélyes, de főleg a kiszáradás miatt, naponta vinni kellett volna infúzióra. Bár ha véres volt a hasmenés az mégiscsak inkább parvo.

2015. ápr. 23. 22:33
 25/33 A kérdező kommentje:
Akkor érdemes úgy tartani hogy csak kaját nem tudunk venni?
2015. ápr. 23. 23:28
 26/33 anonim ***** válasza:
72%
Nézd, ha már az elején az a legnagyobb problémád, hogy hol tudsz spórolni a kutyán, akkor az anyagi helyzetetek nem alkalmas egy kutya korrekt ellátására.
2015. ápr. 23. 23:35
 27/33 anonim ***** válasza:
79%
Nem, ne tartsatok kutyat. Csak ismetelni tudom, ami az elozo oldalon irtam: az allattartas lenyege nem az, hogy lehetoleg ne dogoljon meg tul hamar, hanem, hogy hosszu, egeszseges es boldog eletet biztositsunk a kutyanak. Ha nincs havi maximum 5 ezer forintotok egy kistestu kutya ellatasara, akkor egyszeruen nem alltok ugy anyagilag, hogy kutyat tartsatok. Nem csak a kaja miatt, de mi lesz, ha megbetegszik, vagy viselkedesi problemai lesznek es suliba kell vinni? Es itt tokmindegy, hogy utcai keverek vagy 200 ezer forintos fajtatiszta kutya, ugyanugy szukseguk van a normalis ellatasra. Ha nagyon kjutyazni akartok, menjetek menhelyre segiteni.
2015. ápr. 24. 09:46
 28/33 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem se tartsatok addig kutyát, amíg problémát okoz még az is, hogy kaját vegyetek neki. Mert mi lesz, ha beteg lesz? Ezen gondolkodj el! Akár több száz ezer Ft is lehet az orvosi költség, ha súlyos betegsége lenne, vagy netán baleset éri.

Nem muszáj egyébként táppal etetni, lehet hússal (csirke, pulyka, marha, csontos és színhús vegyesen), kiegészítve zöldségfélékkel. De nyilván erre még úgyse lenne pénzed, mint tápra.

Jelenleg nekem sincs kutyám, pedig nagyon szeretnék :( De be kell látnom, hogy nem olyan az élethelyzetem most, sem anyagilag, sem egyébként, hogy kutyát tarthassak, ezért a kutya érdekében lemondok erről a vágyamról egyelőre. Pedig hidd el, nagyon szeretném, ha lenne!

Hétvégén szoktam járni 2 menhelyre is sétáltatni, ott tudok kutyázni egy kicsit.

Próbálj reálisan gondolkozni, és ne csak a kaján gondolkozz, hanem azon, hogy mi lesz, ha megint beteg lesz a kutya, és pl. napokig, hetekig kezelni kell vagy műteni kell, és ez 1-200 ezer Ft-ba fog kerülni. Ki tudnád fizetni?

2015. ápr. 24. 11:51
 29/33 anonim ***** válasza:
56%

Amikor a mi kutyánk beteg lett, cirka 200.000 Ft-ba került a gyógyítása, és sajnos nem élte túl. A mai napig egyszer nem merült fel bennem, hogy lehet, nem kellett volna megpróbálni meggyógyítani, hanem egyből altatni.

Nekem fontos volt, és akinek fontos egy kutyája, és szereti, az nem fog azon aggódni, hogy mennyibe kerül, mert mindent megtesz, hogy megmeneküljön, és nem gondolkozik azon, hogy vajon meggyógyul-e, vagy sem.

Ha az előző kiskutyát nem akartátok meggyógyítani, akkor nem hiszem, hogy nagyon szerettétek..

Másrészről, most elhoztunk egy rossz helyről származó kutyát, neki is bélgyulladása volt, és megvettük neki a speciális tápot, amitől helyreállt a bélflóra-egyensúlya.

Ha ti csak maradékon etetnétek, akkor inkább ne legyen kutyátok. Az a kutya is hamar átmegy a szivárvány-hídon, már előre látom..

Vagy gyűjtögessetek, hogy mindig tudjatok megfelelően gondoskodni róla, vagy ne legyen kutyátok, amíg ilyen az anyagi helyzetetek.

Mint írtam, legyetek ideiglenes befogadók, vagy járj ki menhelyekre, hogy kedvedre kutyázz.

2015. ápr. 24. 20:16
 30/33 A kérdező kommentje:
Nekünk is pont az volt a kutyánkkal hogy nagyon sok pénzbe került a gyógyítás,de nagyon kevés az esélye hogy túléli,ezért úgy döntöttünk hogy elaltatjuk,és nagyon szerettük kár hogy csak 8 hónapot élt 2 napig sirattam,ha most is rá gondolok nagyon rossz érzés,sőt nem is láttam altatás előtt nem voltam otthon mire hazaértem már el volt temetve.Am ha felemlítem a szüleimnek a kutyakját egyből ordibálnak hogy "úgy fogjuk etetni ahogy eddig nem lesz semmi bajuk",am tényleg egy kutyánknak sem volt baja eddig a maradék kajától mind vidám volt meg voltak elégedve,volt erejük nem úgy van hogy nem birták a ki a sétáltatást vagy ilyesmi.Az oltás az amit elhanyagoltunk nem kellett volna de mostmár nem fogjuk mert láttuk mi történt a mi hibánk miatt,azért pusztult el az előző kutya. De szerintem mi se étkezünk egésségesen mennyi zsíros ételt meg mennyi mindent megeszünk ami nem jó a szervezetnek,mégis élünk..a kutyának mért muszály ideális kaját adni ha néha mi sem eszünk olyat? Nem azt akarom ezzel mondani hogy felesleges a kutyakaja,én venném ha szüleim nem akadályoznák,kis termetü kutyának csak nem olyan drága amit mondtam is nekik de hiába,és ittvan a kutya a kedvenc állatom és ezért nem tarthatok :/
2015. ápr. 24. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!