Hogy kell egy kutyát úgy gondozni hogy ne kerüljön sok pénzbe de biztonságos élete legyen?
A háztartási maradék nem olyan összetételben tartalmazza a tápanyagokat ahogy azt egy kutyának kell. Valószínű, hogy nem hús és állati fehérje alkotja a maradék nagy részét, pedig a kutyának elsődlegesen arra van szüksége, másodsorban zöldségre és csak utolsósorban szénhidrátra, amiből a maradékok nagy része áll.
Megél rajta, nem fog éhen halni, de sem a csontfejlődése, sem az idegrendszere, sem az izomzata nem lesz olyan mint amilyen lehetne, így az élettartama is rövidebb lesz.
A coronavírusos gyulladás is veszélyes, de főleg a kiszáradás miatt, naponta vinni kellett volna infúzióra. Bár ha véres volt a hasmenés az mégiscsak inkább parvo.
Szerintem se tartsatok addig kutyát, amíg problémát okoz még az is, hogy kaját vegyetek neki. Mert mi lesz, ha beteg lesz? Ezen gondolkodj el! Akár több száz ezer Ft is lehet az orvosi költség, ha súlyos betegsége lenne, vagy netán baleset éri.
Nem muszáj egyébként táppal etetni, lehet hússal (csirke, pulyka, marha, csontos és színhús vegyesen), kiegészítve zöldségfélékkel. De nyilván erre még úgyse lenne pénzed, mint tápra.
Jelenleg nekem sincs kutyám, pedig nagyon szeretnék :( De be kell látnom, hogy nem olyan az élethelyzetem most, sem anyagilag, sem egyébként, hogy kutyát tarthassak, ezért a kutya érdekében lemondok erről a vágyamról egyelőre. Pedig hidd el, nagyon szeretném, ha lenne!
Hétvégén szoktam járni 2 menhelyre is sétáltatni, ott tudok kutyázni egy kicsit.
Próbálj reálisan gondolkozni, és ne csak a kaján gondolkozz, hanem azon, hogy mi lesz, ha megint beteg lesz a kutya, és pl. napokig, hetekig kezelni kell vagy műteni kell, és ez 1-200 ezer Ft-ba fog kerülni. Ki tudnád fizetni?
Amikor a mi kutyánk beteg lett, cirka 200.000 Ft-ba került a gyógyítása, és sajnos nem élte túl. A mai napig egyszer nem merült fel bennem, hogy lehet, nem kellett volna megpróbálni meggyógyítani, hanem egyből altatni.
Nekem fontos volt, és akinek fontos egy kutyája, és szereti, az nem fog azon aggódni, hogy mennyibe kerül, mert mindent megtesz, hogy megmeneküljön, és nem gondolkozik azon, hogy vajon meggyógyul-e, vagy sem.
Ha az előző kiskutyát nem akartátok meggyógyítani, akkor nem hiszem, hogy nagyon szerettétek..
Másrészről, most elhoztunk egy rossz helyről származó kutyát, neki is bélgyulladása volt, és megvettük neki a speciális tápot, amitől helyreállt a bélflóra-egyensúlya.
Ha ti csak maradékon etetnétek, akkor inkább ne legyen kutyátok. Az a kutya is hamar átmegy a szivárvány-hídon, már előre látom..
Vagy gyűjtögessetek, hogy mindig tudjatok megfelelően gondoskodni róla, vagy ne legyen kutyátok, amíg ilyen az anyagi helyzetetek.
Mint írtam, legyetek ideiglenes befogadók, vagy járj ki menhelyekre, hogy kedvedre kutyázz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!