Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kiskorától alaposan...

Egy kiskorától alaposan szocializált kutya, miért válik egyes kutyákkal szemben agreszivvá? Pl. Olyanokkal, akiket kiskora óta ismer, és mindig elvolt köztük.

Figyelt kérdés
2015. ápr. 22. 22:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Pl ivarérés, dominanciaharcok. A gazdi nem falkavezér, így a kutya veszi át a helyét.
2015. ápr. 22. 22:55
 2/8 A kérdező kommentje:
A "falkavezéri" poziciómmal nincs gond, nem kitámadós kutya, ha pedig látom rajta, hogy már balhézni óhajt, egy szisszentett NEM, és kitér a szituációból. A baj akkor van, ha elengedjük őket, és pl. a fenekébe mászik egy másik kutya, vagy épp elkezd előtte páváskodni, akkor megy nekik.
2015. ápr. 22. 22:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Amit leírsz, az nem agresszió. Parasztkodnak vele, és odaszól, hogy ne már basszus. Nem köteles mindent eltűrni.
2015. ápr. 22. 23:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Feltéve legalábbis, hogy a "nekimegy" csak odaszólást jelent, esetleg hosszabb szájkaratét, nem vért meg lyukasra tépett kutyákat.
2015. ápr. 22. 23:01
 5/8 A kérdező kommentje:
De agresszió, mert tépi a kutyát és csak akkor engedi el, ha már odamentem és leszedtem a másik kutyáról. Az egyik kutyával viszont már odáig fajult a dolog, hogy az folyton az én kutyám mellett legyeskedik, és az enyém remegve morog és vicsorog, hiába fekszik mellettem. Ki nem támad, de ha odamenne az a kutya, egyből támadna.
2015. ápr. 22. 23:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Ilyen felnőtt vált belőle. Bár szerintem lenevelhető erről DE ha látod, hogy idegeli egy kutya akkor TE intézkedj. Küldd el a másik kutyát, vagy csitítsd le.

Nálunk ugyan nem ennyire durva a helyzet, de az enyém is barátkozott mindenkivel mikor 1 évesen hozzám került, aztán 2 hónap múlva mintha elvágták volna. Van egy kis jack russel terrier akivel régen haverkodott, most meglátja és már mindketten vicsorogva ugatnak. Én lekussolom az enyémet, de az a baj, hogy egy nyanyáé a kutya ő meg soha nem szól rá és az folytatja tovább... Nehéz ügy, akkor lehet ilyen helyzeteket hatásosan orvosolni, ha mindkét gazdi partner a fegyelmezésben...

2015. ápr. 22. 23:09
 7/8 anonim ***** válasza:

Na de véresre tépi, szóval konkrétan veszélyt jelent a környezetére, vagy csak elkapja a másikat és durván elmagyarázza neki, hogy nem kéne? Marhára nem mindegy, véresre tépős esetben ugyanis szájkosár és szakember, nem szórakozunk távgyógyítással, mert még a végén valakinek baja esik.

Amúgy ha te nem véded meg az ilyen atrocitásoktól, nem segítesz neki, kénytelen ő maga elintézni. A helyedben megtanítanám kifordulni a szituból, de akkor úgy, hogy utána megvéded. Ha ugyanis az ő személyiségével ellentétes, hogy eltűrje a bunkózást, akkor ezt hülyeség elvárni tőle, viszont alternatívát kell mutatni, hogy ne kelljen agresszióval megoldania a dolgot.

2015. ápr. 22. 23:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Annak a kutyának a gazdáival kéne megbeszélni, hogy tiltsák neki, és vigyék kutyasuliba. A leírtak alapján fél a te kutyád tőle, és csak azért lesz/lenne agresszív, mert a másik kötekszik. Mindenesetre te is tiltsd, de ha látod, hogy nekimegy a másik a te kutyádnak, még véletlenül se hagyd, hogy a tiéd csendbe tűrje. Zavard el a másik kutyát.

A mi kutyánk is ilyen bunkó volt, mikor hozzánk került, illetve jóval szemetebb, és még most is hisztérikázik, de hiszem, hogy a kiképző mindenen tud segíteni, akár hetek, akár hónapok alatt.

2015. ápr. 23. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!