Hogyan kell gondozni egy mudi kiskutyát?
Több ezer oldalt lehetne leírni a kutyatartásról. Olvass nagyon sokat.
Tanulásképpen ki lehet járni a közeletekben lévő menhelyre önkénteskedni, sétáltatni. Így megtapasztaljátok, hogy minden kutya egy külön jellem, kivel hogyan beszélni, bánni, melyik kutyának mi az előnye, mi a hiányossága, és így fény derül arra, hogy valójában mi az a jellem, viselkedés együttes, amire ti vágytok.
El lehet járni kiállításokra is, ott megtanuljátok, ki a jó a tenyésztő, mi alapján kell választani, lehet kérni tanácsokat, tippeket, stb.
Origo, ez az oldal, google alapján számtalan kutyás cikket tudsz olvasni. - Ha sokat olvasol, egy idő után elkezd kialakulni egy kép a kutyatartásról.
A tenyésztő szívesen el fog mondani mindent. Amúgy ugyanolyan kutyák mint a többi, csak egy kicsit gazdamániások. Az egyetlen ami fontos hogy nagyon érzékenyek, nem olyan kutyák akikkel lehet kiabálni (mert akkor félősek lesznek mivel a gazda a mindenük) vagy más kezébe adni pl kiképzéskor.
Vagy egy csomó könyv és netes oldal is a témában. Nekem is mudim van. Több. És soha egyikkel sem volt gond. Nekem tökéletesek ezek a kutyák. Nem agresszív kutya de nem várd tőle hogy olyan legyen pl mint egy labrador és minden idegennek a nyakába ugorjon mert ő nem olyan kutya. Ő egygazdás és ha bajt észlel akkor nem habozik. Az én kutyáim addig a pontig nemes egyszerűséggel letojják a több embert. Szóval nem az a típus aki megmutatja a betörőnek hogy hol a széf. És ez így jó, ha mindenkit imádó kutyát akarsz akkor másmilyen válassz. A rendesen viselkedő kutyákkal meg imádnak fogócskázni az enyémek.
Etetésben igénytelen, a szőrét nagyon kevésszer szabad mosni és fésülni mert könnyen kijön belőle a göndörség és korpás lesz meg viszketni fog neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!