Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kell gondozni egy mudi...

Hogyan kell gondozni egy mudi kiskutyát?

Figyelt kérdés
Soha nem volt még kutyánk, és most szeretnénk egyet. Mudi kölyköt, szándékosan magyar kutyafajtát. De nem tudjuk, hogyan kell nevelni. Tud segíteni valaki, akinek van ilyen kutyája, hogy hogy kell egészséges, nem agresszív, barátságos kutyát nevelni? Hogyan kell etetni, gondozni és tanítani? Nagyon örülnék, ha valaki leírná tapasztalatait.
2010. febr. 21. 14:11
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Hasznos oldalak, könyvek, videók:

[link]

[link]

[link]

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. febr. 21. 14:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a hasznos linkeket:)
2010. febr. 21. 14:41
 3/8 anonim ***** válasza:
93%

Több ezer oldalt lehetne leírni a kutyatartásról. Olvass nagyon sokat.

Tanulásképpen ki lehet járni a közeletekben lévő menhelyre önkénteskedni, sétáltatni. Így megtapasztaljátok, hogy minden kutya egy külön jellem, kivel hogyan beszélni, bánni, melyik kutyának mi az előnye, mi a hiányossága, és így fény derül arra, hogy valójában mi az a jellem, viselkedés együttes, amire ti vágytok.

El lehet járni kiállításokra is, ott megtanuljátok, ki a jó a tenyésztő, mi alapján kell választani, lehet kérni tanácsokat, tippeket, stb.

Origo, ez az oldal, google alapján számtalan kutyás cikket tudsz olvasni. - Ha sokat olvasol, egy idő után elkezd kialakulni egy kép a kutyatartásról.

2010. febr. 21. 15:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A tenyésztő szívesen el fog mondani mindent. Amúgy ugyanolyan kutyák mint a többi, csak egy kicsit gazdamániások. Az egyetlen ami fontos hogy nagyon érzékenyek, nem olyan kutyák akikkel lehet kiabálni (mert akkor félősek lesznek mivel a gazda a mindenük) vagy más kezébe adni pl kiképzéskor.

Vagy egy csomó könyv és netes oldal is a témában. Nekem is mudim van. Több. És soha egyikkel sem volt gond. Nekem tökéletesek ezek a kutyák. Nem agresszív kutya de nem várd tőle hogy olyan legyen pl mint egy labrador és minden idegennek a nyakába ugorjon mert ő nem olyan kutya. Ő egygazdás és ha bajt észlel akkor nem habozik. Az én kutyáim addig a pontig nemes egyszerűséggel letojják a több embert. Szóval nem az a típus aki megmutatja a betörőnek hogy hol a széf. És ez így jó, ha mindenkit imádó kutyát akarsz akkor másmilyen válassz. A rendesen viselkedő kutyákkal meg imádnak fogócskázni az enyémek.

Etetésben igénytelen, a szőrét nagyon kevésszer szabad mosni és fésülni mert könnyen kijön belőle a göndörség és korpás lesz meg viszketni fog neki.

2010. febr. 21. 17:03
 5/8 A kérdező kommentje:
És ha tesómmal ketten neveljük, akkor nem fog összezavarodni? Vagy akkor csak egy gazdit választ? Már rengeteg kutyás könyvet olvastam, de félek, milyen lesz ha egy igazi kutyussal lesz dolgom.
2010. febr. 21. 20:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, kedves tőled hogy válaszoltál:)
2010. febr. 21. 22:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, ők szeretik család azon részét akiket jól ismernek, de azért lehet hogy valakit jobban fog szeretni.
2010. febr. 22. 15:27
 8/8 A kérdező kommentje:
hihi, remélem engem:) igen, sokan vagyunk, és biztos meg fog szokni mindenkit:)
2010. febr. 22. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!