Most legyetek okosak, honnan jött a féreg? Hogyan került a szőnyegre?
Új kiskutya került hozzánk, a naggyal együtt kapot féreghajtót. A kicsiben nem, de a nagy kutyában volt giliszta. Most telt le a két hét az előző féreghajtás óta. Tegnap férjem a szőnyegen férget talált, nem is egyet. A kutyák szobatiszták. Nem hányadékkal és nem is kakával kerültek oda. Megkapták tegnap a féreghajtót, a kiskutya ki is termelte a férgeket a kertbe. Gondolom a nagy kutyában is lesz... :s
Természetesen fertőtlenítés folyik a lakásban, de akkor se gusztusos.
Hmm egyértelmű hogy a kuytákból került oda.
Nyilván a féreghajtó nem eléggé hatásos vagy tovább fejti ki hatását mint azt vártátok.
Szerintem amíg a kutyák féreghajtva vannak, addig egyáltalán nem tanácsos bent tartani őket.
Mellesleg a helyedben én beütemeznék egy orvosi vizsgálatot a családtagoknak is és természetesen neked is mivel szinte 80% hogy a textileken maradó petékből vagy más úton de simán elkaphattátok ti is a dolgot..
A férgek nem minden esetben csak a széklettel ürülnek, van amikor simán kibújnak a végbélnyíláson és kijönnek!
Ha van macska is a lakásban akkor az is férges lehet, plusz szerintem az összes lakástextiliára ráférne egy alapos tisztítás a szobákra pedig nagytakarítás, mivel ezek a féreg peték úgy vannak kitalálva hogy száraz környezetben akár a szobapor közé keveredve vagy pár szál elhullott állatszőrön megtapadva még hónapokig fertőzésképesek!
----▲
◄ ☼ ►
----▼
Ha két hete volt az előző féreghajtás, akkor pont most aktuális, hogy a bennmaradt peték, amikre nem hat a szer, kifejlődjenek és újra támadjanak.
Ha van a kutyában féreg, két hét múlva ismételni kell. Mindkét kutyában, és valóban, Nektek sem ártana az ÁNTSZ-nél egy székletvizsgálatot kérni, ha a lakásban hullatta el, bár nem valószínű, hogy a most frissen kikeltektől, sokkal inkább a lappangó korszakból kaphatjátok el. (Én is elkaptam kisgyerekkoromban az utcáról bejáró kóbor macsektól, borzalmas élmény volt)
Ajánlatos spot-ont is tenni a kutyákra, mert ha a nagy volt férges, ő valószínűleg bolhát szedhetett össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!