Szervezetet, akik gazdátlan kutyákat visznek külföldi - európai - örökbefogadókhoz?
Magyarországról szeretnék egy gazdátlan kutyát befogadni, de belátható időn belül nem megyek haza, és a kutya szállítását nem szeretném hozzá nem értő emberekre bízni.
Nem egyszerű kérdés, tudom. Már felvettem otthoni kutyás szervezetekkel a kapcsolatot, de eddig nincs válasz. Az internet kereső pedig nem dob ki semmi hasznosat.
A válaszokat előre is köszönöm!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Olaszországban lakom és már van kiválasztott kutya. Még nem került semmilyen szervezethez vagy kutyagyűjtő helyre. Mivel mentett kutya, most a befogadói próbálkoznak gazdát találni neki.
Az tudom, hogy sok állatvédő szervezetnek van osztrák, német, angol kapcsolta, ahová állatokat juttatnak ki, de olasz kapcsolatról nem tudok.
2-es vagyok.
Sajnos Olaszország felé én sem tudok ajánlani szervezetet, ezért kérdeztem az országot, mert német terület felé tudtam volna. Olaszországból inkább menteni kell a kutyákat, örökbe adni nem nagyon szoktak abba az irányba.
2-esnek:
Igen, tudom, hogy inkább a németek, osztrákok, angolok a magyar állatvédők célországai.
Oo-ban - mivel egy rövid ideje az itteni állatmentésben önkénteskedem - azt látom, hogy míg itt északon majdnem minden rendben van (a svájci határ mellett élek), Róma alatt, főleg Nápoly környékén, rettenetes a helyzet.
A mi itteni menhelyünk 50%-os kihasználtsággal működik és nem csak kóbor állatok befogadására szolgál, míg délen nagyon sok a kidobott kutya... (Ne kérdezd, miért nem szervezik jobban, olasz tulajdonság.)
Ugyanakkor nagyon sok 3-4 éves vadász és verseny agár érkezik Spanyolországból és Angliából. Valamint kóbor állatok Boszniából és Ukrajnából.
Csak egyszerűen nem sikerül kiderítenem, hogy kelet felől milyen útin, kik által. (Itt általában senki sem tud semmit, a neten pedig vagy rosszul keresem, vagy nincs.)
Az állatszállítókról sajnos nem hallottam túl sok jót. Rettenetes áraik vannak, és annyi pénzért már vehetnék is kutyát - amit természetesen nem akarok.
Köszönöm a válaszaitokat, és ha esetleg valami okos ötlet az eszetekbe jutna még, annak nagyon örülnék.
(Különben a "sajnos nincs" is válasz... bár nehezen törődnék bele :-) )
Esetleg repülőre fel lehet tenni a kutyát, akkor legalább gyorsan ott lenne nálad. "Persze" nem minden társaság szállít állatot, az is jó drágán, de ha nem tudsz megbízható fuvarozót, akkor csak ez a megoldás.
Vagy ha Svájchoz közel vagy, akkor úgy is érdemes lehet keresgélni, hogy Magyaro.-Svájc útvonal, esélyesebb találni valamit szerintem.
Végül a VBTrans vállalta a kutyus szállítását, aki már két hónapja a családunk tagja. Én itt Oo-ban egy autópálya melletti benzinkútnál vettem át az ebet.
Nagyon korrektek és flexibilisek voltak.
Ha valaki hasonló cipőben jár (akár kisebb testű - nem ló vagy tehén - állat, akár tárgy szállításában tudnak segítő kezet nyújtani majdnem egész Európa területén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!