Kutyusunkban volt kullancs. Tobbi lent. Segitenetek?
A 8 éves kutyusomban élete során már legalább 30-40 kullancs volt (spot-on cseppek mellett is) volt amelyik nagyon megszívta magát, volt amelyik épp csak belement a bőrébe. Még soha, egyiktől sem kapott se babéziát, se Lyme kórt.
Jól csináltad, kullancsnál a legfontosabb, hogy minél hamarabb kivedd, és a potrohát lehetőleg ne nyomd meg. Ha a feje beleszakad, az már nem gond, mert nem abban van a méreganyag. Az magától kijön pár nap után. Természetesen a bőrpír is normális, az ember bőre is piros lesz, ha bármilyen rovar megcsípi.
Ha azt veszed észre, hogy levert, nem eszik, stb, akkor azonnal orvos. Addig tök felesleges beadni neki az Imizol injekciót.
Koszonom. Epp neztem neki pihen es ahol volt nem piros neki csak halvany rozsaszin. Latom hogypicit van benne sotet volt ugyh valami ott maradt. Ellenorzom ot.
Koszonom hogy megnyugtatatok. Csak az ember annyira fel mert ugy szereti mint egy csaladtagot!
Persze, tök normális, én is aggódok mindig, ha kullancs volt benne.
Off, de azért elmesélem. Tavaly a kutyusom altatva volt, mert leszedték a fogkövét. 1 héttel később rosszul lett, valószínűleg az altató csinált valamit a májával, mert besárgult, és 2 hétig minden nap infúziót kapott, az sem volt biztos, hogy felépül. És egyik nap -pont amikor a dokinál voltunk, és rá volt kötve az infúzió- találtam benne egy elég nagy kullancsot. A doki kivette, és mondta, hogy muszáj neki beadni az Imizolt, mert ha most babéziát is kap, akkor azt nem éli túl... Megkapta a szurit, 2 perc múlva hányt, és hasmenése volt, sajnos ez az Imizol mellékhatása. Ráadásul nagyon májkárosító is, ami nekünk a legrosszabbkor jött, de nem volt más választásunk...
Hála Istennek meggyógyult, és makk egészséges. Természetesen kullancs előtte sem volt benne vagy egy évig, és azóta sem :)
Szóval nem kell bepánikolni, egyáltalán nem biztos, hogy fertőzött volt a kullancs :)
Koszonom :)
Mar vettem cseppeket is es allandoan atnezem ot szanok ra idot nehogy problema legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!