Vemhes kutya kaphat oltást?
Figyelt kérdés
Befogadtam egy kutyust, akiről kiderült, hogy vemhes, de oltva 2014. februárban volt (meghalt a gazdija), nem tudom, most be lehet oltatni veszettségre+kombináltra vagy csak ellés után? Nem lesz baja a kicsiknek?
Mielőtt kapnám az áldást, hogy mit csinálok a kiskutyákkal, szerencsére keveset ellő fajta, lesz gazdijuk :)
2015. ápr. 17. 13:54
1/7 anonim válasza:
Ha elviszed az orvoshoz, és megkérdezed tőle, akkor ő megmondja, és ha lehet adni oltást, akkor már be is adja.
2/7 anonim válasza:
Az oltással kapcsolatban az állatorvost kérdezd meg. Szerintem ráér ellés után megkapni, de inkább a doki véleményét kérd ki.
Ha féregtelenítve sem volt, azt lehet, hogy kellene.
3/7 anonim válasza:
Mégis milyen az a "keveset ellő fajta?" Nem tudhatod, milyen fajta volt az apa. Vagy igen?
Egyébként meg, az orvost kell erről megkérdezni!
4/7 bollocks válasza:
Bár nem teljesen ez volt a kérdés, de igen, vemhes kutyát is lehet ivartalanítani. Remélem, segítettem.
5/7 A kérdező kommentje:
fú, tudom, hogy lehet, de a lelkiismeretemmel nekem kell elszámolni, azok pici életek, ez csak egy fokkal jobb a lapáttal agyonverésnél :( utána ivartalaníttatom a kutyát.
2015. ápr. 17. 19:54
6/7 anonim válasza:
Milyen fajta az, ami kevesett ellik? Nem hallottam még ilyenről? Egyébként meg, nyilván keverékek lesznek, ha nem ismered az apát. A menhelyek tele vannak, és nem tudhatod, h majd akkor is kellenek-e a kölykök a leendő gazdiknak, ha megszülettek.
7/7 anonim válasza:
Azt nem írtam, h nem tudhatod, h az anya eteti-e majd őket, nem hal-e bele a szülésbe, és mivel keverékek lesznek, ingyen kell elajándékoznod őket oltásokkal, chippelve, féregtelenítve 8 hetesen. Ne az lebegjen a szemed előtt, h "ártatlan életek", mert nem tudhatod, mi lesz, ahogy azt sem, milyenek azok a leendő gazdik, akik lelkesek most, mert könnyen lehet, h ha meglesznek a picik, már nem kellenek, vagy majd kicsapják a kertbe dísznek őket. Arról nem is beszélve, h a szülés veszélyes a kutyának hozzáértés nélkül főleg. Benne maradhat egy kölykök, elpusztulhatnak benne, sok veszélyt rejteget. Az orvos ezeket nem mondta el? Ha a helyes döntést választod, és a kutyának a legjobbat akarod, ivartalaníttatod, mielőtt megszülne! Neki is meg a kicsiknek is ez lenne a legjobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!