Még mindig csak a Petvetdata létezik?
Ha jól tudom, a Petvetdata csupán egy ideiglenes megoldás volt, amíg az állam nem hozza létre a az állatokba beültetett chipekhez kapcsolódó nyilvántartást.
És ha chipeltetem a kutyusom, akkor külön kell kérnem, hogy regisztrálják is a rendszerbe?
Az állam kényelmesen hivatalossá tette a kész petvetdatát.
Kötelessége lenne az orvosnak regisztrálnia. De biztonság képen várd meg, amíg megteszi.
Én a chipelés után pár nappal megnéztem a pvd-n, hogy benn van-e a kutyám.
Az is okés, ha a doki este, rendelés után rögzíti be a friseen chipelt kutyikat. :) Miért kéne mellette topognom, mikor ezren várnak kint a váróban?
hááát, a mi állatorvosunk, mikor kértük tőle, hogy regisztrálja be a kiskutya chipjét (tenyésztőtől 8 hetesen hozott), majdnem dührohamot kapott, hogy mi az, hogy a beültetés pillanatában nem lett regisztrálva és ezért fel kéne jelenteni az állatorvost aki csak így beadta. félreértés volt, mert mi valójában arra gondoltunk, hogy írja át a nevünkre, csak valamiért így mondtuk neki.
szóval szerintem nem külön kéne kérned, hanem kötelessége lenne megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!