Éreztétek már úgy, hogy a többi kutyasétáltató lenéz titeket?
1.Neveld a kutyust.
2.HA látványosan nem akarnak megismerni,ne velük barátkozz,mint mondtad fix társaság,a kialakult csoportok kutya nélkül sem látják szívesen az új arcokat,nehezen fogadnak be valakit.Keress másik "szóló" kutyást.
Általában ha van már egy össze szokott csapat (falka) ott gondok lehetnek egy új kutyussal.Nyilván felmérik,hogy a tiéd milyen.Így tudják,hogy lehet gond lehet ha az övéikkel érintkezik. Ők ismerik a kutyáikat. Egyik ismerősöm mesélte,hogy volt egy főleg nagy testű kutyásokból álló csapat, 1-2 kistestűvel probléma mentes volt minden. Viszont amikor egy új kutyával találkoztak akkor voltak gondok,mert az új kutya az egyik kistestűt zsákmánynak nézte a nagyok meg neki akartak menni,ahogy a kicsi felsikoltott.Szóval azért nem kellett sok,hogy az újat kinyírja a többi kutya! Szerencsére az ottani kutyák azért jól neveltek,de a falka ösztön működik.
Ezeket pedig nem tudhatod! Ezért sem szeretik az újakat.
Mert az emberek már csak ilyen gyökerek.
Amikor láthatóan normálisan viselkednek a kutyák és nem tanítás/gyakorlás közben ereszted oda pattogni a kutyádat a többiekhez, akkor nem értem miért kell így viselkedniük.
Nekem valami elképesztően rossz arcú bull keverék kutyám van, fekete is, ugatós is, hát én is kapok folyamatosan megjegyzéseket rá, meg kikerülnek minket sokszor (ő is megnehezíti a helyzetét, mert nagyon mereven figyel és ettől beszarnak az EMBEREK), pedig játékos, barátságos kutya. Meg volt, hogy két póráz nélküli kutya totyogott felénk teljesen normálisan az utcában, jöttek volna szaglászni, enyém meg erre lefeküdt, a gazdájuk meg teli torokból ordított nekik, hogy kerüljenek ki. Marha jól esett, képzelheted.
Én múltkor azt is hagytam, hogy egy csövi kutyájával játsszon egy kicsit (az a kutya szaladt oda),ott szobroztam vagy öt percig, de gondoltam magamban biztos azt is kikerüli vagy elzavarja a legtöbb kutyás, úgyhogy maradtam egy kicsit.
Én járok vele egy nagyon forgalmas futtatóra, nagyon nagy hely. Egyszer bejött egy komondor (?) keverék raszta kutya, fekete, pörgött ezerrel. Az összes kutya megijedt tőle, annyira heves volt, ahogy berohant, még az egyik ismerős domináns kiskiráy kutya is vinnyogva bújt a gazdi mögé. Pedig ez a kutya csak játszani akart, csak túl heves volt meg felborította őket :D
Erre mindenki elsétált a futtató távolabbi végébe meg csúnyán néztek. Én kutyám meg nem ijedt meg meg oda se kapdosott, pedig nem szereti se a rasztás, se a túl pörgős nagy kutyákat, mégis elkezdtek játszani. Másik gazdi mondja, hogy inkább kimegy, mert hogy megijesztette a többi kutyát, mondom ne marháskodjon már, enyémmel remekül elvannak, csak maradjunk itt a többieknek meg ott a futtató többi része (kb. 100 méter hosszú volt az a rész) ott majd elszórakoznak. Legalább fél órán át birkóztak és kergetőztek, imádták egymást, a másik gazdi meg majdnem elbőgte magát, mert hogy olyan ritkán tud így játszani a kutyája más kutyákkal :/
Mit tegyél? Olyanokkal kutyázz közösen, akik nem fintorognak a kutyád miatt vagy miattad. Nem lehetsz mindenkivel puszipajtás, nem is kell, hogy ez legyen a cél.
Hová valósi vagy egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!