Mi a véleményetek, és a tapasztalotok, a golden retriverekkel, tacskókkal, keverék kutyákkal és labradorokal kapcsolatban? 20/F
Az unokatesómék goldija nagyon aranyos és okos kutya, viszont vele tényleg reggeltől-estig foglalkoztak, így gondolom ő emiatt nem sorolható a buta goldik kategóriába. Nekünk két hölgy szálkásszőrű tacsink van, ők nagyon aranyosak, de ha nincsennek pici gyerekhez szoktatva, akkor picit agresszívak. Legalábbis mi ezt tapasztaltuk. Másik ismerősünknek pedig sokszor volt "állterhes" a tacskójuk, tehát érdemes legalább egyszer, hogy kölykei legyenek. De mindemellett nagyon játékos és okos kutyák.
Labradorokról nem tudok nyilatkozni. :)
A golden retriver meg a labredor nagyon ember centrikus kutya :) imádnak a gazdi kedvében jàrni persze ha nem helyes nevelést kapnak ahogy az elözö kommentekben olvashattad meg lehet h "félre nevelödnek" ha elég hatàrozott vagy velük és nem felejtkezel meg rolla h kutyàk és nem plüss mackók akkor tökéletes kedvenc lessz belöllük fontos egész kis koruktol tanítani öket :)
a keverék kutyák véleményem szerint sokkal szívósabbak keményebbek mint a fajtiszta kutyusok és köztük biztos találsz olyat aki a te életmódodhoz tökéletesen passzol :)
golden reriever: vagy hiperaktív játékos egyedekkel vagy agresszívan labdát védő hisztis kutyákkal találkoztam eddig.
tacskó: Nagyon jó fejek. A törpetacskók nagyon népszerűek most. Kurta lábaik ellenére mozgékonyak, sportosak. Simán lekaratézzák a 10x nagyobb kutyákat is, ha nem tetszik nekik valami keményen odaszólnak a nagyoknak is.
labrador: többnyire kövérek a környékbeli labradorok :D A kölykök teljesen buggyantak, állandóan kóvályognak és rendetlenkednek, minden felesznek :D
keverékek: RENGETEGEN vannak. Ahány kutya, annyi jellem. Van beszari óriási dög és apró agresszor is a környéken.
Le fogtok pontozni, de pl segítő kutyának képezni egyre kevésbé szeretik a fajtatisztákat. Valószínűleg nem véletlenül, a labrador KEVERÉKEK és golden KEVERÉKEK felé orientálódnak.
Magam részéről maximálisan keverékpárti vagyok. Viszont tény, én nagyon sűrűn találkozom egészséges és okos mixekkel, de göthös, buta, túltenyésztett fajtatiszta egyedekkel is.
Engem tacskó harapott már meg, pedig családtagként nevelték..
Goldennel egyszer találkoztam, ő nagyon jámbor volt, és szeretetre vágyott, jött mindig simiért (bár lehet, már kicsit idős volt, olyan 7 éves..)
Labrador volt nekem és ismerősömnek is, nekem inkább keverék volt (befogadott), ismerősömnek törzskönyves.
Az ismerősömé mindent megeszik, tényleg, zacskótól kezdve mindent, hiába etetik normálisan, imádja a vizet, imád úszni, akár télen is képes lenne beleugrani egy tóba, imádja a gyerekeket, nagyon toleráns velük, soha nem volt agresszív, de ha csengetnek pl, vagy elmegy valaki a kapu előtt, akkor ugat/jelez. Nagyon okos, tanulékony, értelmes. Cicákat mondjuk üldözi:D
A mi labink (illetve labi mixünk) nagyon jó házőrző, ő nem szeret úszni, de ő is nagyon emberközpontú, mindenkivel jóban van, nem zabál ész nélkül, de azért szereti a hasát (na melyik kutya nem..), ő olyat csinált, volt egy halfej a réten, na azt hazahozta, mikor kiszökött a majd'2 méteres kerítésen.. és hiába visszadobtuk, azért is visszahozta, de olyan örömmel...:D úgyhogy inkább mindent a kukába dobunk már:D (bár ez se a mi szemetünk volt..)
Na nekünk eddig pont ilyen kutyánink voltak, úgyhogy mondom!
Ezek közül a tacskó a leghajlamosabb a harapásra... Na nem azt mondom, hogy harapós, de elvár egyfajta tiszteletet, távolságot, hiába van régóta veled, meglephet... :) Főleg amelyiknek épp kiskutyája van... Egyébként cuki nagyon, és okos.
A golden meg a labrador elég hasonló, nekünk egy ilyen keverék volt. És hát ő nagyon barátságos, emberszerető kutya, családoknak ajánlják és tényleg jó... Nem harap, csak játszásiból, de akkor sem durván. Szereti ha babusgatják és sokat játszanak vele. És szeret a család falkavezérévé válni, de persze akkor sem lesz agresszív, csak max. szemtelen. :) (Mienk sajnos epilepsziás volt, bár nem vészesen. De mondjuk nem ebbe halt bele.)
Keverék... Jó kérdés milyen keverék, így nem lehet megmondai,hogy mennyire családbarát vagy harapós... De hogy a legokosabb kutyák a keverékek, az tuti! És nagyon szépek tudnak lenni!!! Talán ők a kedvenceim...
8-as vagyok, annyi lemaradt, hogy házőrzés szempontjából a golden+labrador a legkevésbé alkalmas, mert a betörőt sem harapná meg.... :) Jelezni ettől függelenül jelez, és ha ott a gazdi, akkor megkergeti az ellenséget, de bántani nem bántja...
A tacskók és keverékek mérgesebbek tudnak lenni idegenekre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!