Kutyának féregtelenítő tablettákat oda lehet adni
magába vagy muszáj kajába tenni?
Figyelt kérdés
Illetve nem tudom pontosan,hogy hány kg a kutyám,de már régen volt leféregtelenítve,ezért akarom minél hamarabb.
60-70 kg lehet vagy több,eggyel többet,8-at kap úgy jó?
2015. ápr. 8. 12:04
1/9 anonim válasza:
Azért kell kajába becsomagolni a gyógyszert, mert a kutya megérzi az ízét, és azonnal kiköpi, a nyál szét fogja olvasztani a gyógyszert, és utána ki kell dobni.
2015. ápr. 8. 12:10
2/9 anonim válasza:
Mi sosem raktuk kajába,csak berakjuk a nyelvére jó hátra,megfogom a száját,hogy ne köpje ki,és kicsit simogatom a nyakát,így lenyeli hamar,és nem köpi ki.Persze nem olyan vészes művelet vele,simán hagyja,nem kell erősen összeszorítanom a pofáját se,fél perces művelet.
2015. ápr. 8. 12:13
3/9 anonim válasza:
2-es! Én sose tudtam így letolni a torkán, aztán becsomagoltam a gyógyszert egy kis húsgombócba úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a gyógyszer, és észre sem vette, amikor lenyelte, hogy közte volt a gyógyszer.
2015. ápr. 8. 12:19
4/9 anonim válasza:
Neked kell tudnod, lenyeli, vagy sem a gyógyszert.
Ha csak saccolod a kutya súlyát, az általában sokkal többnek látszik,mint a valóság. Első sorban pontos súlyt kellene megnézned, mert a sokkal több féreghajtó nem igazán tesz jót egy kutyának sem.
2015. ápr. 8. 12:31
5/9 anonim válasza:
Ha valóban 60-70 kg, akkor elég a 7 darab. Teljesen felesleges csomagolgatni, egy ekkora kutya egyszerre le tudja nyelni mind a hetet. Három ujjad közé fogod a tablettákat, a másik kezeddel alulról megfogod a kutya állkapcsát és kinyitod a száját, közben csuklóig lenyúlsz a kutya torkában és elengeded a tablettákat. Utána becsukod a száját, kicsit felfelé tartod a fejét miközben megsimogatod a torkát és már le is nyelte. Leírni hosszú, végrehajtani 10 másodperc. Én ezután szoktam odaadni a vacsorájukat, de ha biztos akarsz lenni, hogy valóban lenyelte, akkor pár darab jutalomfalat vagy egy pár korty víz is megteszi.
2015. ápr. 8. 12:54
6/9 anonim válasza:
Milyen fajta kutya, hogy 60-70 kilónak saccolod? Nem jó a túl sok féreghajtó, jó lenne lemérni mekkora.
2015. ápr. 8. 13:20
7/9 anonim válasza:
Lehet kajába csomagolni is, de akkor legalább három-négy falat kell, mert a kutyák roppant dörzsöltek. Az első 1-2 falat, amit adsz neki, üres, hogy simán lenyelje. Aztán amint nyeli lefelé, már dugod az orra alá a tablettát tartalmazó darabot, és amint azt küldi lefelé, rögtön a következőt, mielőtt rájönne, hogy valami nem kóser.
De én simán le szoktam nyomni a torkán (persze ügyelni kell, hogy ne a tüdejébe küldjem a tablettát), mert az egyik kutyámat nehéz átverni.
2015. ápr. 8. 13:26
8/9 anonim válasza:
Az én kutyusom simán megeszi, még le is nyalja az ujjamról, pedig ő is nagydarab ám :D
2015. ápr. 8. 17:10
9/9 anonim válasza:
az egyik kutyám megevett bármit, ha mondtuk, hogy "edd meg", neki nem kellett kajába csomagolni, a másiknak csináltunk májkrémből gombócot, és abba nyomtuk bele a gyógyszert, kérdés nélkül lenyelte :D de tényleg mérd le a kutyád súlyát, hogy pontosan tudd adagolni a gyógyszert.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!