Miert nem nepszeru a pumi?
Szerencsére nem az...azért ezt hozzátenném:)
A pumi talán nem olyan tetszetős küllemű - hiszen nagyon sokan T. az igen kevés kivételnek - küllemre választ kutyát.
Majd ha valamelyik híresség egy pumival fog valahol virítani akkor bizonyára ráugranak az emberek.
De őszintén remélem, hogy ez nem következik be.
Akumi, ez igaz, csak furcsa, hogy ha az emberek elkezdenek erdeklodni a puli es a mudi irant, akkor a pumi miert nem jon a kepbe.
Teny, hogy ha nincs kozmetikazva, akkor kullemre nem valami szepek, de szerintem kozmetika utan nagyon is a mai kutyaidealnak megfelelo kullemuk van.
Utolso: en azt latom, hogy sportversenyeken indul 10 mudi, 2-3 pumi es max 1 puli. Kiallitasnal ugyanez, csak ott tobb a puli, mint a masik ketto. Nemzetkozi szinten detto, pl nezd meg, hogy az agility vb-n hany pumit latsz es hany mudit.
Egyebkent en is mudis vagyok (bar most eppen sajnos nincs), csak elgondolkodtam, hogy miert nem fedeztek fel tobben a fajtat.
szerintem addig jó, amíg nem túl népszerű egy fajta. Addig nincs agyontenyésztve, leginkább oylanok tartják akik átgondolják, stb.
Csak hogy példát említsek: vizsla. eléggé divatkutya lett a környékemen, persze az igényeivel már nem foglalkoznak.
Érted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!