Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mitől lehet csipás a beagle...

Mitől lehet csipás a beagle szeme?

Figyelt kérdés
1,5 éves kan beagle-nek csúnyán csipásodik a szeme. Az állatorvos szerint allergiás, azt mondta kamillázzuk. De most tél van, igaz egész nyáron ilyen volt a szeme, de ha allergiás lenne, akkor valószínűleg télen elmúlna neki.(szerinte valamilyen növényre allergiás, de a kertben a füvön és pár tuján és egy diófán kívül nincs semmi) Olvastam, hogy azért csipásodhatnak, mert folyton a földet szaglásszák, és por megy a szemükbe, meg ilyesmi, de nem tudom mit csináljak. Nektek volt már ilyen bajotok a kutyával? Ha igen mit csináltatok? Állatpatikában lehet kutyáknak szemcseppet kapni? Köszönöm a válaszokat!
2010. febr. 19. 11:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Válts állatorvost, aki ki is vizsgálja. Hosszútávon amúgy sem szabad kamillázni a szemét. Egyébiránt - nem vagyok orvos csak magamból indulok ki - ha csipásodik a szemem, az valamilyen gyulladásnak a jele.
2010. febr. 19. 11:42
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Eddig azért nem váltottam állatorvost, mert eddig minden rendben volt vele. Úgy értem ha beteg volt a kutyánk mindig tökéletesen kikezelte(nem erre az esetre gondolok), a macskáimat is meggyógyította rendesen, tehát semmi panasz nem volt idáig. De ez, hogy "kamillázzam és elmúlik" nekem se tetszett, ezért is kérdeztem meg a véleményeteket! Azért ez hihetetlen, hogy ilyenek kapnak diplomát.
2010. febr. 19. 11:56
 3/17 anonim ***** válasza:
Most jutott eszembe egy eset, nem is olyan rég h a kutyám szeme iszonyatosan könnyezett, sűrűn csipásodott, de az a fajta sárgás csipa volt. Antibiotikumos szemcseppet kapott rá.
2010. febr. 19. 12:27
 4/17 A kérdező kommentje:
Lehet nekem is kéne olyan szemcseppet vennem. Megnézem állatpatikába milyenek vannak, köszi a segítséget!
2010. febr. 19. 12:29
 5/17 anonim ***** válasza:
Azt állatorvos tudja csak felírni. És ne is próbálkozz "valamilyennel" mert többet árthatsz mint használsz.
2010. febr. 19. 12:32
 6/17 A kérdező kommentje:
Akkor első lépésnek egy normális állatorvost keresek. Ne higgyétek azt, hogy hülye vagyok a kutyatartáshoz, több kutyám is volt már és mindig ez az állatorvosom volt, soha semmi problémám nem volt vele. És ilyen jellegű betegsége még nem volt egy kutyámnak se. Csak elbizonytalanodtam, mert ebben a témában nem sokat segített, ezért is kérdeztem, hogy ti milyen gyógyszert, cseppet kaptatok!
2010. febr. 19. 12:40
 7/17 anonim ***** válasza:

Elsőre én egy bakteriális fertőzésre, szembetegségre gondolok.

Szerintem is vidd el másik állatorvoshoz, valószínűleg antibiotikumos+gyulladáscsökkentős szemkenőcsöt vagy szemcseppet fog felírni.

Ha attól sem jön rendbe, végső esetben lehet kenetet venni a csipából és laborba küldeni, hogy kiderüljön, milyen kórokozó a ludas.

Ilyen kenőcs pl. a Tetran, de ezek mindegyike csak receptre kapható.

2010. febr. 19. 16:58
 8/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! Már néztem is itt a környéken másik állatorvost, kérdeztem barátaimat, hogy ők melyikhez viszik és meg vannak e elégedve vele. Remélem az már kielégítőbb választ tud adni, és felír valamit a kutyusnak!
2010. febr. 19. 17:28
 9/17 anonim ***** válasza:
szia! amig nem jutsz el a masik orvoshoz, ajanlom neked a tetran szemkenocsot ami egy human gyogyszer, de talan van a haztartasban . mi ezzel kezeltuk a kutyank, akinek (szerintem hideg huzatott kapott) voros es csipas volt az egyik szeme. 2x kentem be neki , es rogton elmult!
2010. febr. 19. 22:01
 10/17 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a tanácsot, azt hiszem van is itthon ilyen kenőcsünk. Sajnos az orvoshoz csak szerdán jutunk el, de mielőtt kezelném a kutyust ezzel a kenőccsel, azért fölhívom! Még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek!:)
2010. febr. 20. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!