Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki mit tanít még meg a kutyájá...

Ki mit tanít még meg a kutyájának a lentiek kivételével, és hogyan?

Figyelt kérdés

Gyere ide, hozd ide, fúj, szépen sétálni, ülsz, fekszik, maradsz. Ezen utóbbikat kézjelre és parancsszóra is egyaránt.

Nagytestű, izmos kutyában gondolkozz légyszi, szóval a pitizés meg az ilyesmi nem jön be.

Köszi!

2010. febr. 18. 17:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

az alapok : ül - fekszik - lábhoz - hozzám - hozd ide - marad , parancsok megtanítása legalább 1,5 év.

persze úgy értem,hogy nem otthon az udvaron tegye meg ,hanem bárhol,és bármikor !! más kutyák között is ,akkor is ,ha gyerekek rohangálnak körülötte, akkor is ,ha más kutyák futnak-ugatnak mellette !!!

a többi " mutatvány " megtanítása már gyerekjáték, hiszen innentől kezdve a kutya bármit megtesz amit kérsz tőle .

szerintem .

2010. febr. 19. 08:22
 12/13 anonim ***** válasza:

Nekem bernim van. Ezeket tudja: ül, fekszik, bal pacsi, jobb pacsi, piti, forgás ( ezt alatt értsd a hempergést fekve a tengelye körül:D )jön, ha szólok neki, hopp-ra felugrik, ahova szeretném. Tudja, hogy "nem szabad", "fúj". Ha rászólok, nem lépi át a kapu vonalát, hiába van nyitva. Ezt úgy tanítottam meg, hogy mikor pici volt, a kapun kívül álltam, megvártam míg kilép a járdára, és határozottan rászóltam, hogy nem szabad, nem. Ja, egy bemutató után meg is hajol. Nagyon édes.

14 hónapos a kutyusom, gyorsan tanul, nem kellett az alapparancsokhoz másfél év. Szerintem a lényeg a türelem, a gyakoriság, a sok ismétlés, és főleg a jutalmazás, sok dícséret. Ha látja rajtad a kutya, hogy elégedett vagy vele, szívesebben csinálja, mert az ő vágya, hogy örömet szerezzen a gazdinak. Egyszerre egy utasítást kell tanítani, de ne váljon unalmassá. A tanítást pedig mindig kövesse játék.

Sok sikert!

2010. febr. 19. 17:55
 13/13 A kérdező kommentje:
Hát igen a 1,5 évet kicsit én is sokallom, volt már kutyám fiatalon, én tanítottam mundenre. Azt tudom, hogy a gyakorlást, tanulást kövesse játék, közvetlenül pedig dicséret. Az ülést a volt kutyám pl. egy fél napba nem telt és elsajátította, a fekvés már kicsit tovább tartott, de minimálisan. Mondjuk ő nagyon okos kutya volt. Remélem ez is majd hasonló lesz. :)
2010. febr. 19. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!