Mit tegyek ha séta közben megtámadna minket egy kutya?
nekem is volt már ilyen esetem
ilyenkor nem kell sajnálni az állatot magadat véded üss vissza bottal vagy rúgj a lábaddal. a legbiztosabb a fejére célozni mert a szeme az orr a legérzékenyebb pontjai. ha esetleg valahogy elesel a karod tedd a nyakad elé mert ösztönösen a nyakadat fogja támadni.
Úgy van, ahogy a 13:26-os mondja.
Soha nem szabad hátat fordítani, és elkezdeni futni.
Szembe kell fordulni (de nem a szemébe nézni!), és támadást mutatni, még akkor is, ha pontosan tudod, hogy meg fog harapni.
Bottal, táskával, kabáttal minél nagyobbnak, magasabbnak mutatkozni, odadobbantani, kiabálni, felé dobni bármit.
Én az ütést és a rúgást nem tartom egy jó ötletnek, mert ha a kutya fel van hevülve, még jobban bedühödik, ha megütöd. Persze, ha nincs más megoldás, muszáj...
Ha az ember elesik, minél hamarabb fel kell állni, ahogy csak tudsz.
Ha a kutya elkapja a kezed vagy a lábad, nem szabad elkezdeni kihúzni a szájából, úgy sem tudod (nekem így szakadt végig az alkarom: csak húztam, húztam a kezem, a kutya nem engedte, és faszán végighasította a fogsora az egész alkaromat). Bár borzalmasan fáj, bele kell nyomni még jobban, hiszen ha nyomod, a kutya szája szétfeszül, és így ki tudod venni.
Szerintem minden a támadás előtti pár másodpercben dől el. Ha már neked támadt, csak a kutyán múlik, hogy mennyire akar bántani.
Először is ha észreveszed, közelít feléd, viselkedj természetesen. Ne menekülj, ne fuss, az sem baj, ha kedvesen szólongatod. Semmiképpen ne simogass meg ismeretlen kutyát a fejbúbján. Ha már megindult a támadás, akkor a következőket teheted: ha kis testű, nyugodtan használd ki fizikai fölényedet. Ha kell rúgj bele. (Még mi előtt bárki elkezdene fikázni ezért, megjegyzem, kutyaszerető vagyok, de a kutyatámadás ellen védekezni kell)
Nagytestű esetén óvatosan emeld a karjaidat az arcod elé, majd maradj mozdulatlan, ne nézz a szemébe hosszan. Ha mozdultalan maradsz, elvileg megunja és továbbsétál.
Ha mindennapos veszélynek vagy kitéve, akkor szerezz be ultrahangos kutyarisztó készüléket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!