Játszottak fél órán keresztül, egyszercsak nekiugrott. Miért?
Ezt nem ertem. A ket kutyad kulon el? Hogyhogy eddig nem talalkoztak? Az elso pillanattol el kellett volna kezdeni osszeszoktatni oket. A labi amugy nem ivarerett meg, tehat tok mindegy, hogy kan vagy szuka, de nemtol fuggetlenul mindenkeppen keteselyes, hogy kijonnek-e, ha csak ugy osszeereszted oket. A szoktatas kozben mindenkeppen figyelni kellett volna a testbesszeduket, amikor a staff nekiugrott, neked kellett volna leallitanod es meghuzbi a hatarokat. Most sem allapot az, hogy ok dontik el, kijonnek-e vagy sem, neked kell raszolni arra, amelyik nem viselkedik normalisan a masikkal.
Szocializalod amugy oket? Setalnak az utcan naponta, bandaznak mindenfele eletkorbol, fajtabol, meretbol es nembol valo idegen kutyakkal rendszeresen?
Mindketten nagyon fiatalok, de a 10 hónapos talán azért "ugrott neki", mert a kis szarosnak állt még feljebb.
Kicsik, neveletlenek, próbálgatják mit szabad és mit nem, ennyi.
Újra össze kell engedni őket, de nagyon figyeld az árulkodó jeleket, ha az egyik már befeszül, ideges, akkor csírájában meg kell szüntetni a balhét, lépj közbe, te mondd meg nekik mit, hogyan, mennyire szabad.
Ennyi. Ha meg durván összeverekednek akkor pláne újra össze kell engedni őket és elérni, hogy megértésék, TE nem tűröd a balhét, itt nincs bunyó. Akkor se, ha nem tetszik nekik valami.
Az én kutyám 2,5 éves, ma egy 8 hónapos kutyát akart csesztetni jogtalanul (mert az jött hozzám hízelegni), na amint láttam, hogy kihúzza magát és mozdulna, rögtön rászóltam.
És az ilyen sokkal hatásosabb, mint amikor utólag szidod le a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!