Nem volt még kutyánk, de most szeretnénk. Van 2 kisgyermekünk, ezt is néznünk kell. A tacskó és a puli közt vacillálunk. Tapasztalatokra lennék kìváncsi. Melyik legten?
Tacskót nem ajánlok első kutyának, mert nagyon erős, akaratos természete van, erős kézzel és nagyon következetesen kell nevelni ahhoz, hogy jólnevelt kutya legyen. 2 kisgyerek mellet nem biztos, hogy lesz annyi időd, hogy eleget foglalkozz vele.
Nagyon apró kisgyerekek mellé sem ideális, nem az a fajta, akinek fát lehet vágni a hátán.
Persze biztosan vannak olyan egyedek, akik jól tűrik a kiképzést, de átlagban nem ez a jellemző.
Ha csak ez a két lehetőség van, akkor inkább a puli. A tacskóval nehéz bánni, és gyerekek mellé se a legjobb választás.
Viszont ha nem annyira ragaszkodtok a pulihoz, akkor még megfelelő lehet a labrador és a golden retriever is. Mindkét kutya a legjobb választás gyerek(ek) mellé, nagyon türelmesek velük. De a helyetekben én szétnéznék menhelyeken is, ott elmondjátok az elvárásaitokat, és tudnak nektek kutyákat ajánlani.
Valóban, tacskó és puli nem a legjobb választás a gyerkőcök mellé, főként, ha azok még picik. Tacsit egyáltalán nem, bár biztosan van olyan egyed, aki jó családi eb, de én picik mellé pulit sem vennék.
Amiket ajánlottak, labrador, golder retriver, valóban ezerszer jobb választás, azoknál tökéletesebb családi kutyákat nem nagyon találni.
Hogyan szeretnétek amúgy tartani? Ha lakárban, akkor kis pöttömök között is tudtok válogatni, köztük is vannak azért jófejek, csak nagyon oda kell figyelni a választásra. De egy jó tenyésztő oda sem fog adni olyan kölyköt, ami nem felel meg a családnak.
Kicsit kevés az információ, de szerintem se jó egyik se. Én helyetekben körül néznék egy menhelyen, ahol amúgy is már felnőtt kutyák vannak többségben és megkérdezném a gondozókat melyikek a legnyugisabbak a kis/közepes- testű kutyák közül, és azokból választanék.
Persze minden kutya más és más, és vannak a kivételek, akik erősítik a szabályt, de első körben ezt a kettőt annyira nem ajánlanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!