Hogy lehet szétszedni 2 kutyát ha összeverekednek?
Jobb lenne a megelőzés: ivartalanítás, nevelés.
Ha szét kell szedni őket, ahhoz 2 ember kellene, ha mint írod, ha hideg víz nem elég: a 2 ember hirtelen elkapja és kirántja mindkét kutya hátsó lábait.
Mivel mindkettő saját kutya így azért könnyebb. Ha igazán megvannak nevelve akkor szóra is abba kellene hagyniuk ha megtörténik. Te ismered mindkettőt. Tudod melyik a nehezebb eset. Ha baj van a makacsabbikra koncentrálsz fizikailag és a másikat utasítod szóval. Ha benyúlsz az állcsont alá két oldalt és ott nyomod erősen az nekik is ugyanolyan rossz mint az embernek. Ha van rajta nyakörv azzal is lehet próbálkozni, hogy lefojtod amíg nem enged.
Nekem sajátjaim még nem verekedtek, mindig más kutyával volt probléma. Ha egyedül vagy elég nehéz, de ha tényleg neveltek megoldható. Nekem az ideiglenessel volt ilyen mikor egyedül voltam. Őt akkor könnyebb volt hátulról kikapni, a sajátomra elég volt hangosan, határozottan rászólni. Amint a kutya eresztett már kaptam el a nyakörvét, közben a sajátomnak mondtam, hogy hátráljon. Két lábam között az idi, nyakörvét fogtam és tyúklépésen haladtunk előre. A sajátomat folyamatosan küldtem hátrébb és így értünk el az ajtóhoz. Kinyitottam, beküldtem a sajátot és utána engedtem csak el a másikat.
Nagyon fontos, hogy teljesen nyugodt,határozott maradj és folyamatosan figyelj, mert elég egy másodperc, hogy valamelyik újrakezdje. Abban a pillanatban csattanjon a hangod, ahogy indulna meg bármelyik.
Ha egyik sem hallgat rád, akkor szerintem tehetetlen vagy. Hiába eresztene az egyik, ha a másik nem és fordítva. Tehát teljesen mindegy, hogy ereszt pár másodpercre vagy nem, mert attól az indulat nem múlik el egyikben sem. Ezért kell arra törekedni, hogy bármi történjen, legyen annyi tekintélyed, hogy nem hagynak téged figyelmen kívül.
Én olyat hallottam vagy olvastam,hogy az egyiket ha tudod kikötni és a másikat próbálni leszedni róla.Így ha eresztenek akkor mivel az egyik ki van kötve a másikat fogod nem fognak újra össze menni.De szerintem két pitet ha annyira összeverekednek egyedül nehezen fogod szét szedni.
Ismerősömnél 3 kan kutya 2 szuka(nem pit) élt békésen 5 éven keresztül,utána vmi jött és egymásnak mentek a kanok.Ivartalanítva lettek a 3ból 1-en segített. A másik kettő csatázott tovább.Így forgásban voltak,hogy előkertben az egyik kan és 1 szuka, a hátsóban a 2 kan 1 szuka. Mindig forgásban voltak. Egyszerűen meglátták egymást és hiába a kutyasuli,meg határozott gazdi.Mert ismerősöm az! Verekedést nem tudta megállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!