Van egy komondorom és bevan gyulladva a füle. Elvileg allergiás a csirkés kutyatápra. Ez lehetséges? Vagyis ez nem a fajtabetegsége ugye?
Nem találok összefüggést a mondatok között.
Begyulladt a füle, idáig tiszta, kezeltetni kell. Ha allergiás a csirkés tápra, akkor hogy ne lehetne lehetséges, hogy allergiás a csirkés tápra? Vagy összefüggést keresel az allergia meg a fülgyulladás között? Állatorvos mit mondott? És mit számít az, hogy fajtára jellemző betegség-e? Van neki, kezelni kell, pont.
Köszönöm a segítséget.
Nagyon megijedtem mikor elkezdte fájlalni a fülét és ezért itt kertem némi tanácsot. Köszönöm sokat segítettek.
a komondornál gyakori a fülgyulladás, mert a szőr a fülében befele is nő, így nem szellőzik, könnyen bepiszkolódik, a zsíros szőr a fülben fertőzést is okoz.
Azzal kell kezdeni hogy amennyire tudjuk megpróbáljuk kivágni a szőrt a fülből. Utána fültisztító folyadékot cseppentünk bele, finoman bemaszirozzuk fültőnél majd fültisztítóval kitakarítjuk vigyázva hogy nehogy megsértsük a dobhártyáját. Utána jöhet a Surolan nevű antibiotikumos fülcsepp ha véresen koszos a fültisztító. Remélem tudtam segíteni.
Koszonom.
Nagyon sokat segitett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!