Mi van akkor ha a kutyának babatápszert adok?
Akkor vélhetően a kutya babatápszert fog enni.
Ha az a kérdésed, hogy adhatod-e neki hosszú távon anélkül, hogy baja lenne tőle, akkor a válasz: nem. A babatápszert babáknak fejlesztették ki, kutyáknak olyan kaja kell, ami kutyának való. Babának babatáp, kutyának kutyatáp, annyira nem bonyolult ;)
Ja, ha pedig az a kérdés, hogy egyszer adhatsz-e neki, akkor nyugodtan, bár sok értelme nincs. Ha szereti, és akarsz neki adni, kezeld csokitortaként, és ünnepnapokon kapjon nasinak, de ennyi.
Máskor meg tedd fel a kérdésedet pontosabban :)
Gyerekkoromban, kb 20 évvel ezelőtt az anyakutyánknak nem volt elég teje, kb 2- 3 hetes lehetett az egy szem megmaradt kölyke. A kis zsebpénzemmel becsattogtam egy gyógyszertárba, vettem cumisüveget, babatápszert, és azzal pótoltuk az anyatejet, kezdetben cumisüvegből, később lefetyelte. Semmi baja nem lett, erős, egészséges kutyussá fejlődött :-)
Akkor eszünkbe sem jutott hogy van kutyatápszer, de most gondolom van sok fajta, könnyen beszerezhető, ha teljesen pótolni kéne az anyatejet és nem eszik vegyesen a kutya, akkor inkább az állatoknak valót adnám neki. Ha van mellé anyatej, vagy szilárd táplálék, akkor semmi baja nem lehet tőle szerintem.
Pontosan ezt akartam írni, amit az utolsó. Kamaszkoromban mentettünk egy kiskutyát ( ez is 20-25 éve volt) és akkor még csak babatápszert lehetett kapni. Gyönyörű, egészséges, erős kutya lett a kicsiből.
Persze ma már van kifejezetten kutyáknak kifejlesztett tápszer, az biztosan jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!