Hol és hogyan találkozzanak a kutyák először?
3 éves kutyusunk mellé nem sokára érkezik egy 9 hetes kölyökkutya, mind a kettő kan.
Hol és hogyan találkozzanak? Tippek?
Elsőként, pórázzal vagy annélkül?
A 3 éves kutyusod mennyire van kutyákkal összeszoktatva? Te ismered a kutyákhoz való viszonyát. Normális felnőtt kutya nem bánt egy 9 hetes kiskutyát, ha jól van nevelve, szocializálva.
Legjobb egyébként póráz nélkül, semleges helyen, ha a meglévő kutyátok jólnevelt, rá lehet szólni (és szót is fogad), ha esetleg nem jól reagálna a kicsire.
Mindenképp pórázzal csinlák ha semleges területen pl. parkban, mert póráz nélül szerintem mindegyik elfutna.
A 3 éves kutyám pedig nem igazán találozott kutyákkal, sajnos olyan helyen lakunk ahol ez nem igazán lehetséges.
Ha nincs szerencséd, azt hiszem, nem csak az első találkozás lesz a két kutyánál a legnagyobb gond.
Van terved arra, mit csinálsz a későbbiekben, ha a meglévő kutyád ellenségesen fogja kezelni a kicsit? Mert előbb-utóbb haza kell vinni mindkét kutyát.
Gondolom, nem tudlak lebeszélni, de nem jó olyan kutya mellé vinni még egyet, amelyik nincs kutyákkal szocializálva, sem megnevelve (ez utóbbit abból gondolom, hogy elfutna - az egyik első és legfontosabb dolog a behívás megtanítása!).
Azért írtam, hogy póráz nélkül, mert pórázon minden kutya kicsit agresszívabb, bátrabb, mint anélkül. De azt javasolnám, hogy előbb a 3 éves kutyust kéne "rendbe tenni" (nevelés, szocializáció), mielőtt jön egy másik, mert így lehet, hogy sok gondod lesz velük.
Pisild le mindkettőt és hagyd, hogy megbarátkozzanaka. Nekem bejönni.
Lee Chang
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!