Pici kölyök pórázrágás?
TAnítsd a határozott "Nem!"-et neki.
Nem engeded,nem fogja csinálni,ugyanúgy csináld,mint a többi dologgal amit tiltasz neki.Abbahagyja,jutalom.
Illetve vannak jó,porázhoz szoktató gyakorlatok is,azon túl hogy,"hagyd rajta,hadd menjen".
" mert vagy elveszem tőle, vagy eltiltom."
Ezt miért nem lehet a póráznál is megcsinálni? Lehet, hogy sokkal tovább tart, de annyi minden van egy ilyen kiskutyánál, amihez idő kell, hogy megtanulja.
Próbáld meg, hogy adsz valamit a szájába, hogy cipelhesse, ha van rá hajlandósága.
Érdekes az utolsó gondolat, már nekem is eszembe jutott, de ha rágja a pórázt és elveszem, akkor félő, hogy majd később rájön, hogy így megszabadul a póráztól.
Tehát akkor azzal nem értetek egyet, hogy "csatold rá pár órára, hagy húzza maga után"?
"Érdekes az utolsó gondolat, már nekem is eszembe jutott, de ha rágja a pórázt és elveszem, akkor félő, hogy majd később rájön, hogy így megszabadul a póráztól. "
Ezt nem értem. Azért, mert nem engeded meg, hogy játéknak használja a pórázt,attól még rajta lesz és használni is fogjátok.
Én úgy érzem te is azt hiszed, hogy van valami varázsszó vagy valamilyen titkos "fegyver" amivel az ilyen dolgokat helyre lehet rakni egy pillanat alatt, hát elárulom nincs ilyen! Csak kitartás van és következetesség ha kölyökkutyáról van szó!
Minden nap vedd pórázra, többször is egy nap, de eleinte ne túl soká, csak 5-10 percig alkalmanként, ha elkezdi rágcsálni tiltsd meg neki, egyszerűen egy határozott "nem" kíséretében vedd ki a szájából,ezután adj neki egy játékot amit rághat. Fokozatosan egyre több időt legyen pórázon, és következetesen tiltani kell ha rágja. Időbe telik, akár hetekbe, de ennek ez a módja.
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!