Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért sántít? ízületi probléma...

Miért sántít? ízületi probléma lehet?

Figyelt kérdés

Nagyszüleim kutyája elkezdett bicegni (bal első lába a bűnös). Fiatal menhelyi kutyus, már 2 éve náluk van, és semmi baja nem szokott lenni.

Étrendjében nem állt be változás, jó tápot eszik továbbra is.

Én próbálom pihentetni a lábát, de ő meg csak rohangál állandóan, mintha nem is fájna neki. Nincs a lábán semmiféle külő sérülés.

Van valami ötletetek, hogy mit adhatnék neki? pl.vitaminok, calcium, stb. Ez magától el fog múlni valamikor?

(légyszi ne az állatorvoshoz küldjetek, tőletek várom a véleményeket, tapasztalatokat!) :)

2015. márc. 17. 18:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Az a véleményem, meg a tapasztalatom, hogy izomhúzódástól kezdve törésen át az ízületi gyulladásig akármi lehet, úgyhogy vidd állatorvoshoz. Amíg nem tudod, mit kell kezelni, addig nem tudod kezelni, ez sajnos egy olyan tény, amin nem lehet változtatni, akármennyire szeretnél.
2015. márc. 17. 18:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Pedig állatorvos tudja megvizsgálni, és kideríteni mi okozza a bicegést.

Ismerősöm 4 éves(!!!) rotijánál is sántikálással kezdődött a probléma, csontdaganata volt csórinak :(

2015. márc. 17. 18:57
 3/8 anonim ***** válasza:

Se állatorvosok nem vagyunk,se röntgen szemünk nincsen!

Bármi lehet, lehet,hogy meghúzta lehet vmi ízületi probléma pl könyök diszplázia.

Amit tehetsz első sorban,hogy a talpát megnézed.Lehet csak bele lépett vmibe. Viszont ha a talpában nem találsz semmit és a bicegés 4 napnál tovább fent áll akkor állatorvos.Hiszen nem tudod mi a baja,így kezelni sem tudod.

Én kutyám amikor eleinte csak sántított 2 napig,majd 4-5.nap már nem állt rá,tudtam nagyobb a gond, vittem orvoshoz. Ínszalagja meggyengült.Megműtötték azóta minden oké(lekopogom).

Elsőnek mikor sántikált rögtön rohantunk dokihoz,aztán ő mondta,hogy ha csak meghúzták a kutyák pl játéknál futásnál akkor 4-5 nap alatt teljesen el kell,hogy múljon ha fent áll ilyenkor is a sántikálás,vagy nem áll rá a lábára akkor más a gond.Így mi akkor is azért vártunk 4-5 napot.

2015. márc. 17. 20:59
 4/8 A kérdező kommentje:

az állatorvost nem engedik, úgyhogy az nem jöhet szóba!!!!

nagyon haragszom rájuk de a fejemhez vágták hogy az az ő kutyájuk és ne foglalkozzak én vele!!!

2015. márc. 17. 21:44
 5/8 A kérdező kommentje:

úgyhogy ezért kérem a segítségeketet, annyi eszem nekem is van, hogy ilyenkor orvos kéne....

de adhatok neki Calciumot? Az nem árthat, igaz? Valamit csak meg kéne próbálnom!!! Természetesen a mancsát már 10x körbenéztem/tapogattam,és semmi nins benne!

2015. márc. 17. 21:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Minek akarsz neki adni? Ha nem Ca-hiánya van, akkor semmit nem old meg.
2015. márc. 17. 21:59
 7/8 anonim ***** válasza:
67%
Fogd meg a kutyát, és vidd el egy röntgenre, abból sok minden kiderül, és nem egy horribilis összeg. Azt megpróbálhatod, többet ér mint a calcium, vagy a ráolvasás.
2015. márc. 17. 22:06
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudsz mit tenni. Nincs ráolvasás, gyógytea, miegymás, amivel gyógyíthatod a kutyát, ha pl sérülés van valamelyik részén a lábának.Ha fájdalomcsillapítót adsz neki, látszólag segíteni fog, de, ha sérült valamelyik ízülete, akkor csak rosszat teszel, mert még annyit sem kíméli, mint eddig. Csak várni tudsz ebben a helyzetben, hogy elmúlik-e, vagy sem a sántítás.
2015. márc. 17. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!