Miért sántít? ízületi probléma lehet?
Nagyszüleim kutyája elkezdett bicegni (bal első lába a bűnös). Fiatal menhelyi kutyus, már 2 éve náluk van, és semmi baja nem szokott lenni.
Étrendjében nem állt be változás, jó tápot eszik továbbra is.
Én próbálom pihentetni a lábát, de ő meg csak rohangál állandóan, mintha nem is fájna neki. Nincs a lábán semmiféle külő sérülés.
Van valami ötletetek, hogy mit adhatnék neki? pl.vitaminok, calcium, stb. Ez magától el fog múlni valamikor?
(légyszi ne az állatorvoshoz küldjetek, tőletek várom a véleményeket, tapasztalatokat!) :)
Pedig állatorvos tudja megvizsgálni, és kideríteni mi okozza a bicegést.
Ismerősöm 4 éves(!!!) rotijánál is sántikálással kezdődött a probléma, csontdaganata volt csórinak :(
Se állatorvosok nem vagyunk,se röntgen szemünk nincsen!
Bármi lehet, lehet,hogy meghúzta lehet vmi ízületi probléma pl könyök diszplázia.
Amit tehetsz első sorban,hogy a talpát megnézed.Lehet csak bele lépett vmibe. Viszont ha a talpában nem találsz semmit és a bicegés 4 napnál tovább fent áll akkor állatorvos.Hiszen nem tudod mi a baja,így kezelni sem tudod.
Én kutyám amikor eleinte csak sántított 2 napig,majd 4-5.nap már nem állt rá,tudtam nagyobb a gond, vittem orvoshoz. Ínszalagja meggyengült.Megműtötték azóta minden oké(lekopogom).
Elsőnek mikor sántikált rögtön rohantunk dokihoz,aztán ő mondta,hogy ha csak meghúzták a kutyák pl játéknál futásnál akkor 4-5 nap alatt teljesen el kell,hogy múljon ha fent áll ilyenkor is a sántikálás,vagy nem áll rá a lábára akkor más a gond.Így mi akkor is azért vártunk 4-5 napot.
az állatorvost nem engedik, úgyhogy az nem jöhet szóba!!!!
nagyon haragszom rájuk de a fejemhez vágták hogy az az ő kutyájuk és ne foglalkozzak én vele!!!
úgyhogy ezért kérem a segítségeketet, annyi eszem nekem is van, hogy ilyenkor orvos kéne....
de adhatok neki Calciumot? Az nem árthat, igaz? Valamit csak meg kéne próbálnom!!! Természetesen a mancsát már 10x körbenéztem/tapogattam,és semmi nins benne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!