A kutyák saját akarattal csóválják a farkukat vagy akaratlanul csóválódik?
Ez nekik olyan, mint amikor neked valamin nagyon kell mosolyognod, nevetned, és nem tudod visszatartani. Vagy még olyanabb. Nem tudatosan csinálják.
Én múltkor azon agyaltam, hogy ugye a kutya akkor csóválja a farkát, ha jó kedve van. De ez működik fordítva is? Ha én elkezdem mozgatnia farkát, akkor jó kedve lesz? Na nem komolyan venni ám, csak hülyéskedek, de azért érdekes :D
Hát ez nagyon aranyos kérdés. :D
Szerintem akaratlan, de ha mosolyog és azért csóvál, akkor végül is direkt is lehetne, mivel mi is szoktunk direkt mosolyogni, nem? :D
sztem a farokcsóválás és a kutyamosoly más. Van egy yorkshire terrierem, veszedelem rossz, de mégis olyan értelmes. Ha csak simán megsimogatom vagy megdícsérem, akkor csóválja a farkát..
DE, reggel, amikor felkelünk, illetve, ha hazajövök, annyira örül, hogy felhúzza felül a száját és szó szerint vigyorog :) nem vicsorog, csak kint van minden foga és beleharapdál a levegőbe. na akkor mosolyog az én kutyám! :)
Mennyi idétlenség! De aranyos.:)
Két dolog miatt csóválják a farkukat.
1.Az evolúció során alakult ki ez a tulajdonság, figyelemfelkeltés, mindenféle érzelem nélkül. Ha megfigyeled, akármilyen szelíd, vagy ideges kutyussal találkozol, ezt csinálja.
2. hasonló tulajdonsággal bír a farok mint a nyelve, tele vérerekkel, dús szőrzettel, a vér hűtése miatt. Nem részletezem, ez már nem hiszem hogy érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!