A kutyámnak a futtató a mániája. Más is van így ezzel?
Kutyám 2 éves kan, 1 éve van nálam. Valami "harci kutya" meg terrier keveréke lehet és hiába megyek vele ide-oda, amoda, parkba, ligetbe, erdős részre, MINDIG a kutyák kellenek neki.
Pl. megyünk a Margitszigeten, elszalad előtte egy mókus és jön egy kutya, mi kell neki? A kutya. Egy nap 30 kutyával játszik póráz nélkül, de a 31. kutyához is odamenne még pórázon is.
Több futtatóba is járok vele, az egyik legalább 500 méter hosszú, sok-sok jófej kutyával, egy jobb alkalom után alig bír haza jönni velem úgy elfárad.
Most úgy néz ki egy napi programunk, hogy reggel és este egy rövidebb séta, délután meg egy 2-2,5 órás séta amiből legalább 1 óra kutyázás. Délután kilépek az ajtón és már be van zsongva, mert tudja, hogy kutyázhat. Ha meg nem arra indulunk, akkor olyan, mint akit leforráztak :D Borzalom :D
Hát tudod, lónak lovak közt a helye... Kutyának meg kutyák közt. Természetes, hogy a maga fajában érzi jól magát, minden kutyának alapszükséglete, hogy más kutyákkal is rendszeresen tudjon találkozni. Nem "mánia".
Ha te kizárólag állatok között élnél, nem rohannál oda azonnal fejvesztve az első emberhez, akit évek óta először meglátsz? De ezt nehezen tudod elképzelni, hiszen emberek között élsz, minden nap érintkezel velük, számodra ez természetes. Az állatok esetében ezt legtöbbször mi korlátozzuk, nem csoda, ha értékelik a lehetőséget. A kutyák igencsak társas lények.
Hú, köszönöm a sok választ, bár némelyik eléggé meglepett...
Szerintem önzőség azt erőltetni egy kutyánál, hogy a gazdit istenítse minden körülmény között HA a kutya alaptermészete nem olyan...
Szerintem ha kutyázni akar hadd kutyázzon, az az egy szabály van, hogy pórázon nincs haverkodás (szerintem ezt nem kell magyaráznom), póráz nélkül meg kutyázzon kedvére.
Amúgy lehet, hogy félreérthető voltam, de nem úgy kell elképzelni, hogy ha belépünk a futtatóba akkor engem le se sz.., folyamatosan figyel és hívásra rögtön jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!