Szerintetek egy labrador-kuvasz keverék megbízható?
Az én tapasztalatom szerint a szukák, ha külsőre az anya kutyusra hajaznak, akkor belsőleg is. Ugyanez van a kanokkal amelyek egy az egyben a papára.
Mérget persze a lappangó gének miatt ne vegyél rá.
A kuvasz vér miatt ezt a kutyát sem ajánlatos kiengedni a kezedből. Azt hiszem volt ilyen kutya a családban, valami tündér volt. De nagyon vehemens, nem figyelt ha valakit véletlen majdnem fellökött.
Nekem roti labi keverékem van. Munkamániás és nagyon nagyon okos, pici korától a labis dolgokra kb. tanítani sem kellett, szívta mint a szivacs magába a feladatokat. Most leginkáb egy kigyúrt labinak néz ki, toszta izom, ragyog a fekete bundája és ha ki akarom szedni az autóból, amit öntörvényesen elfoglal, ha nyílik az ajtaja, akkor elkezd morogni. Amúgy egy tündér, de labiként volt kezelve mindig és a roti vonala ezt kihasználta. Lehet hülyén írtam le, de hátha érthető.
Nagyon jó kutya egyébként, de a keverékeknél nem mindig tudod fajtához nevelni, attól függ, miben mi lesz domináns. Jut eszembe, pont azt mondták egyszer rá, hogy ilyen domináns labradort más kutyákkal szemben még nem láttak. Hát azért, mert nem a labi jön ki belőle más kutyákkal szemben.
Ezt nem lehet megmondani, többek között azért sem, mert a túltenyésztés következtében nagyon sok kutyafajta génállománya erősen felhígult (ilyen például a labrador), így semmi garancia nincs arra, hogy az adott fajtára jellemző tulajdonságok megvannak az adott egyedben, illetve hogy a felmenők génjei közül melyek lesznek dominánsak.
Épp tegnap hallottam a tv-ben, hogy Angliában több ember kerül kórházba labrador harapás miatt, mint valamilyen bull terrier támadás miatt. Ez azért erősen elgondolkodtató.
"The Staffordshire Bull Terrier comes in at number five, but if you include non-registered Staffys and Staffy cross breeds, you might well find the Staffordshire Bull Terrier in the number one spot!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!