Tűzel a kutyám akkor most ne is menjek sétálni vele?
"csak ne engedj a közelébe kant"
Meg fogja illedelmesen kérdezni, hogy szabad-e odamennie :)
Rövid eü. séták, különösen, ha más kutyák is vannak a közelben, vagy vidd olyan helyre, ahol tutira nem találkoztok más kutyával. Direkt kutyák közé (iskola, futtató) ilyenkor nem szabad vinni.
sétálni mindenképpen vidd le, de ne engedd el inkább, és ne engedd más kutyák közé! ha valaki odavinné a kutyáját, szólj neki, hogy most ne, mert tüzel. a kanokat meghülyíti, de szuka társaság sem jó, néhányuk rosszul viseli, ha a másik tüzel :D ivartalan kannal barátkozni esetleg okés lehet, de még azok is bepróbálkozhatnak nála tapasztalataim szerint, bár az inkább csak zavaró, de vemhesség ugye nem lehet belőle...
ez a 2-3 hét most ilyen lesz, ezért és még sok más indokból előnyös az ivartalanítás, de tüzelő szukával is túl lehet élni..
hogy ne unatkozzon a séták alkalmával, gyakorolj vele valamit, tanítgasd pórázról esetleg :)
"Meg fogja illedelmesen kérdezni, hogy szabad-e odamennie :) "
Nem fogja megkérdezni, de ilyenkor a gazdának jobban kell figyelnie, nem elengedni pórázról, stb. Én így értettem, gondoltam, hogy feltalálja magát a kérdező.
" de ilyenkor a gazdának jobban kell figyelnie, nem elengedni pórázról"
Nem a pórázon sétáló szukáról, hanem az ilyenkor megemelkedett számban bóklászó kanokról beszéltem. A kérdés az, hogy kérdező fel van-e készülve arra, hogy mit tegyen egy gazda nélkül párzani közeledő kan esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!