Jó mínőségű kutyatáp olcsón?
Van egy német juhászunk, sajnos kicsit spórolnunk kell az utóbbi időbe.
Mi lenne a lehető legjobb mínőségű táp max. 400 ft/ kg-os áron.
Szia
Nekem Amstaffom van és a Skipper táppal nagyon meg vagyok elégedve.Tökéletes a szőrzete és az egészsége.Mi mndíg azt a tápot rendeljük.Ha esetleg máson is gondolkodnátok figyeljétek a fehérje tartalmát 20%-nál alacsonyabb ne legyen.De én a Skppert ajánlom tökéletes és az ára megfelelő.10kg-os kiszerelést szoktunk venni
Hibás a gondolatmenet sajnos, mint a legtöbb gazdinál. Nem attól drága egy táp, hogy mennyi a kg-os ára, hanem attól, hogy az adott tápból egy nap mekkora mennyiséget kell adni. Amíg egy vacak 400 ft-os tápból fél kg is lehet egy közepestestű kutya adagja addig egy prémium tápnál 200 grammra jön annál a kutyánál. Szerinted melyik a drága?
400 Ft-ért egészen biztos nem kapsz jó minőségű tápot és az, a mondat hogy a kutya ezek mellett is egészséges maximum úgy igaz, hogy annak tűnik vagy még nem derült ki mi baja van.
Na spórolni akarsz akkor nézz utána a barf etetésnek pl. a fővárosban fillérekből etetik ezzel a módszerrel a kutyákat. Még az is jobb ha prémium tápot adsz neki, és minden adag mellé főzöl 3-4 evőkanál rizst, hogy olcsóbb legyen.
Ne a márkát fizesd meg hanem az összetételt, ez is nagyon fontos keresésnél. Mert a Pedigree meg társai szemetet árulnak nagyon drágán, azért az árért már egész jó tápok lehet kifogni pl. Fressnapf saját márkás taste of wildja sem olyan rossz.
#4 - A Pedigree egy olcsó és szar táp, a nagy kiszerelések kb 350 Ft/kg árúak. A Taste of the Wild nem a Fressnapf saját márkája, hanem az egyik legdrágább és legjobb szuperprémium táp. A Fressnapf saját márkája a Real Nature, ami tényleg nem tűnik egy rossz tápnak, viszont egyáltalán nem olcsó, bőven 1000 ft/kg felett van.
Ami a kérdést illeti, én nem tudok sokat az olcsó tápokról, Orijennel etetem a kutyát, de most ránéztem a zoofaston és Brit Premium Adult már van 470Ft/kg-ért, ha veszel 30 kilót, ez gondolom elmegy. Bosch és Josera tápok is vannak ilyen 4-500 között, persze nyilván a választék legalja. Az biztos, hogy "jó minőségű" táp ennyiért nem lesz, a jó az kb ennek a duplájánál kezdődik, de inkább több. Az persze biztos, hogy ebben az árkategóriában is létezik legjobb.
Még nj tenyésztők is etetik az Aldis Romeot.
Egy általános udvari, családi életet élő kutyának megfelelő.
Nincs ilyen drámai különbség az etetési mennyiségek között. A 470 forintos Brit Premium Adult L-ből kb ugyanannyit kell adni a kutyának, mint a háromszor annyiba kerülő Orijen Adultból. A tápok kalóriatartalma hasonló szokott lenni.
Én amúgy így látatlanban például ezt a tápot, a Brit Premium Adult L-t ajánlanám a kérdezőnek, csak kicsit kerül többe, mint amennyit mondott és erre legalább rá merik írni, hogy 40% csirkehús a legnagyobb összetevő a gabonák meg a zsírok előtt. Úgy vettem észre, ezzel is elég sokan etetnek itt is, nemcsak a duplájába kerülő Brit Care-rel és jónak mondják általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!