Miért van az, hogy elsősorban fajta tiszta kutyákhoz mindenki a minőségi, extra tápokat tartja előnyben? Tán nem jó neki az olcsóbb, nem annyira nagy névvel rendelkező, és így olcsóbb táp?
Nekem egy labrador anyától és nem tudni milyen apától származó kutyám volt. Morzsi nevű tápot vettük neki, imádta. Volt amikor csak úgy, mondván kapjon valami kis exrta változatot is, olykor adtam neki pl. Pedigrét.
Háááát elég immel-ámmal ette meg. A Morzsi félét viszont egyenesen falta.
(Nem reklám céljából írtam oda az egyek kutyatáp fajtákat.)
nem a fajtatiszta kutyákhoz ajánlgatjuk a jó minőségű tápot, hanem minden kutyához
a boltban (mármint emberbolt: teszko, miegymás) kapható tápok szinte állati fogyasztásra alkalmatlanok (hiába eszi , semmi tápanyag nincs benne) .. és ebben az árban tényleg kapni ehető tápokat is ...
nekem egy fajtatiszta és egy keverék kutyám van, és mindegyik prémium tápot eszik! morzsi vagy pedigree? az egyik sz'r a másik meg egy F's.:S
prémium kategória: royal, eukanuba, hills, acana, pro plan, stb. stb.
közép kategóriás tápok: dog chow, happy dog, ....
amiket te felhoztál példának kb. a béka segge alatt vannak:S
és valóban, egy prémium tápnál nincs szükség ásványi anyagokra, vitaminokra, mert tartalmazza a táp mindazt amire a kutyának szüksége van.
A menhelyeken nincs különösebben rámondva a kutyákra, hogy egészségesek. Egy kézen meg lehet azokat a menhelyeket számolni, ahol a kutyák vérvizsgálaton esnek át csak úgy. Az általános, hogy kapnak oltást (sok helyen csak veszettségit, kombináltat nem is), féreghajtót, keményet kakilnak - na ez a diagnózis, nem több.
Különösen azok a kutyák, akik régóta élnek menhelyen, iszonyú tápanyag hiányosak és ez többnyire meg is látszik a szőrükön (fénytelen, durva), nagytestűeknél a hátsó lábak gyengeségén.
Önmagában véve a tápanyag hiány nem betegség, de könnyen oda vezet az út.
Szia!
En is annak idejen nagy dilemmaban voltam, hogy mi a kulonbseg egy olcsobb es egy dragabb tap kozott. A valaszolok nagy reszevel egyetertek, en is azt olvastam szamtalan helyen, hogy az olcso tapba olcso alapanyagokat tesznek, ami lehet, hogy jo izu, de hosszu tavon nem adja meg a szervezetnek szukseges anyagokat.
Pont, mint a dzsemes kenyer: meg tudnek elni rajta hosszu ideig, mert imadom, csak eppen egy par het utan kulonbozo orvosi bajaim lennenek. Vagy egy masik pelda, a Mekis kaja :)
Persze lehet, hogy vannak olcsobb tapok is, amik teljesen megfelelnek, de en peldaul nem kockaztatnam a leghusegesebb baratom egeszseget eveken at, mire kiderul, hogy jo volt-e, vagy sem. Persze ugyis a gazdi dont, hacsak meg nem tanul a kutya beszelni.
Azt olvastam tobb helyen is, hogy a draga tapok azert dragak, mert rengeteg tudomanyos kutatomunka eredmenyei es hat a tudosok sem dolgoznak ingyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!