Ha a Bordel collie 10/10 tanítható akkor a labrador 10/?
10/10
Ja, és a tacsi is, meg a dog, meg az amstaff, meg a vizsla, meg a yorkie, meg a dobi, meg a...
A bordeR collie a kutyák atomvillanása???
Van egy tacsim 2 hónap volt az ül parancs.
Ismerősöm Német Juhásza nem volt soha tanítva, és 1 óra alatt megtanítottam neki.
Van egy yorkim 2 óra alatt megtanulta az ül, fekszik, marad parancssort, 1 hét alatt rutinná vált.
Majd ezt követően megtanult egy rakat játéknevet, ha eldugtam simán megkereste, bármit odahozott amit előtte megmutattam majd eldugtam.
Akrobatikus dolgokban is egészen ügyes...na akkor ő mihez és hogyan is?:)
A yorki átlagosan tanítahtó kutya. a Tacskó makacsabb.
A yorkik alapból is okosak.
A tacsimnak 10 perc volt az ül, pedig elég makacs kutya. Alap engedelmességi vizsgát is tettem vele a cerbiben. Valóban makacs kutya, de remekül motiválható.
Szerintem nem lehet így felosztani a kutyákat10-es skálán. A kutya és a gazda közös munkája a kutya jólneveltsége.
Kutyaiskolába is jár.
De nem ez volt a kérdés.
A taníthatóság, legalább két résztvevőn múlik: a kutyán, meg a gazdán. Ha a kutya jól motiválható, és a gazda legalább közepesen ügyes, akkor jól fog menni a tanítás. Az engedelmesség meg egy teljesen más kérdés, de szintén az említett két résztvevőn múlik, nem lehet mindent a kutyára kenni.
A labi is általában jól motiválható, kajával is, játékkal is, de amúgy a tacskó is az, csak az kicsit kevésbé szeret engedelmeskedni.
Az ültetés amúgy a legmotiválhatatlanabb kutyával is max. két nap, és akkor már stabilan tudja, amúgy öt perc, hogy megértse, hogy mit szeretnél tőle. Ne fogd a kutyára :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!