Az nem baj, ha a kutya valamikor az utunkba van és nem szólunk rá, hogy menjen arrébb, hanem úgy megyünk tovább?
szoktak lenni dominanciával kapcsolatos fejtegetések, hogy csak akkor fogad el főnöknek, ha mindig odébb zavarod, vagy ha átlépsz rajta.
Ha útban van zavard arrébb. Ha jól esik lépd át.
Ha útban van én egyszerűen arrébb tolom... Gyorsan megtanulja a parancsszót is
Miért lenne baj?
Max furának tartom, hogy képesek vagytok némán elslisszolni a kutya mellett. Az embernek csak jólesik egy-egy szót szólni a kutyájához. A kutya sem venné zaklatásnak, úgy gondolom.
Nem baj, sőt az a normális, ha a kutya ilyenkor szó nélkül arrébbmegy... Nehogymár a gazdának kelljen könyörögni, hogy őfelsége hagyja elhaladni. Azon kívül, hogy tiszteletlenség, még veszélyes is, mert nem mindig látod a kutyád vagy van időd szólni, hogy lécci menj már arébb. Aztán ha olyankor nem megy magától a kutya akkor komolyabb baleset is történhet. Velem is volt már olyan, hogy sietős dolgom volt a sötét kertben és anyám sötét színű kutyája teljesen természetesnek gondolta, hogy ő ott fekszik a tágas járdán és eszébe sincs arrébb menni amikor én rohanok felé... Elég nagyot eshettem volna ha nincs szerencsém. Hát jó hogy nem még én kérek elnézést, hogy nem jártam lábujjhegyen a kertben hátha anyám kutyájának épp az utamban van kedve dögleni...
Nekem minden kutyám természetesnek veszi, hogy szó nélkül arrébbmegy az utamból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!