SOS! Mivel tudom lekenni az ivartalanítás után a sebet?
Figyelt kérdés
Fiú kutya, hétfőn volt műtve.Nem vagyok tapasztalatlan sok kutya van itthon és nem az első ivartalanításom,és nem is vagyok szaporító ,mert az összes utcáról mentett mind! még mielőtt valaki belémköt! ;)Rendeltünk neki felfújhatós gallért ,de egy nagy kalap szamócát sá ért,mert kb fél óra sem kellett és máris leereztett!:( Volt itthon egy "lámpabúra" végszükség esetére,de nem utálja,leszedné és minden kutyának dörgöli így magát szóval le kellett venni róla . Azt is tudom ,hogy műtét után a 3.-4. nap a legrosszabb,mert akkor gyógyul,húzódik a seb.Folyamatosan nyalja a zacsijánál és már be van neki gyullladva és nagyon piros:( Szólok rá,meg figyelek ,de mégis :C A doki mondta,hogy nem kell semmilyen kötszer,kenőcs rá. Az neten azt olvastam,higított betadine-t lehet rá kenni,de az tudomásom szerint szárít is ?! Esetleg Kék Lukács kenőcs jó lenne rá vagy Aloe First? Vagy valami már2015. febr. 27. 13:30
1/9 anonim válasza:
Ismerősöm kék lukáccsal kente, másik ismerősöm betadine-nal (de oldattal jobb átkenni szerintem), én meg semmivel. Nem szabad hagyni, hogy nyalogassa, nem nagyon tudsz mást tenni! Ha már gyulladt, akkor lehet vissza kéne vinni a dokihoz. Ezen kívül mellette kell ülni és kész, én is ezt csináltam, felváltva a párommal 0-24-ben mellette voltunk.
2/9 anonim válasza:
Ha nyalni tudja, akkor kenhetsz rá bármit. Miért nem lehetett kibírni, hogy rajta legyen a gallér a kritikus ideig? Ha műsorozik vele, akkor leállítod. Egyébként bármelyik szert használhatod.
3/9 A kérdező kommentje:
Ha egyedüli kutya lenne vagy ,nem lenne ennyi kutyával együtt akkor persze ,hogy rajta maradna a gallér de így nem rakhatom rá!! A többi kutya is nekifordul,mert nem tudják mi az a nyakán,és Ő is neki megy mindegyiknek és mindenhova fel is akad!Elzárni meg sajna nem tudom...Betadine oldattal fecskendőztünk rá mi is nem kenőccsel de nagyon hisztizett,sírt utána :(
2015. febr. 27. 13:39
4/9 A kérdező kommentje:
a kék lukács mehet rá a sebre,varratra is vagy csak körülötte kenjem be vele?
2015. febr. 27. 13:40
6/9 anonim válasza:
Mehet a varratra is, de minden kenés előtt fecsizz rá egy kis betadine oldatot.
7/9 A kérdező kommentje:
rendben ,köszönöm a válaszokat:)
2015. febr. 27. 14:31
8/9 anonim válasza:
Szia!
A mi "jó" kutyánk letörte magáról a gallért, és szét is szedte a varratot... Visszavittük, újra varrták, és 2 gallért összeragasztottak neki (a szélein több helyen erős, széles ragasztószalaggal). Nálunk ez bevált! Egész nap játszik a másik kutyánkkal, megy neki mindennek, de ez még bírja, már múlt csütörtök óta.
Szerintem próbáljátok meg Ti is, így tényleg jóval erősebb. Azt a pár napot bírja ki benne, mert nem jó, ha piszkálja...
9/9 anonim válasza:
Szia én a kutyám sebét TETRAN kenőccsel kentem és nagyon jó volt rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!