Mit jelent az hogy a kutyáknak 5 másodperces memóriájuk van tehát 5 másodpercig képesek valamit észben tartani, koncentrálni valamire? Egyáltalán igaz ez?
Pl, ha megszidod, a kutya az utolsó 5 mp alatt történt dologhoz köti a szidást.
Ezért mondják nagy vonalakban, utólag, később már nem ér semmit sem a dicséret, sem a dorgálás.
Nem ástam bele a témába magam, de azért ez így szó szerint marhaság, amiket te is leírtál igazak.
Ha megtanítasz neki kicsit bonyolultabb dolgot és ezt nem kéred tőle sűrűn simán emlékszik rá hetek-hónapok múlva is pedig még az is előfordulhat, hogy a megtanult parancsszavakat sem pontosan úgy használom mint amikor tanítottam.
Más
Reggel szóltam a kutyának, hogy elpakolok, takarítok és főznöm is kell, tehát most nem tudok vele játszani, csak ha készen vagyok. Órákig nyugiban van, de mikor hosszú órák múlva leülök odajön és meredten néz, vagyis várja az ígért játékot.
Ugyanez kajánál is, a férjem szokott neki apró virslivéget adni, ha azt reggelizik.
Egyik reggel nagyon sietett és elfelejtkezett a kutyáról. Kb. 2 óra múlva, addig lementem vele eü. sétára is, a férjem pakolászott, fürdött miegyéb, tehát kb. 2 óra múlva a kutya odaült a férjem elé mikor indulni akart az ajtóban - ilyen nem szokott tenni és szintén nézte meredten, mikor leesett neki, hogy nem adta oda a virslivéget....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!