Milyen eszközzel, /és az hol kapható és kb mennyibe kerül/ tudnám levágni a kutyám körmét?
Vidd el orvoshoz, mutassa meg, h meddig kell vagni.
Az allateledeles uzletekben lehet kapni, 1500 Ft korul lattam.
Vannak ollós és "guillotine"-os rendszerű körömvágók, nekem utóbbi van, és elég jól bevált. Tényleg nem ártana először egy kutyakozmetikust/állatorvost megkérdezni, hogy meddig lehet vágni, mert csúnya vérzés és életre szóló fóbia lehet belőle, ha belevágsz az elevenjébe. Ezért is jó, ha van állatorvos kéznél, mert ha netán belevágna, akkor el tudja látni a vérzést.
Ha fehér/átlátszó a karma a kutyának, akkor viszonylag könnyű dolgod van, addig kell vágni, amíg nem rózsaszín. A fekete körömnél macerásabb. Én úgy szoktam, hogy a végén a lefelé hajló részt vágom le, ahol a karom alsó része homorú. Ott már tuti nincs ideg. Ahol a karom hengerszerűnek tűnik, ott vigyázni kell.
Inkább gyakrabban vágj keveset, mint egyszerre egy nagy darabot, mert ha rendszeresen nyírod a túlnőtt körmét, akkor az elevenje fokozatosan visszahúzódik. Persze hónapok alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!