Szerintetek milyen kutyafaj illik hozzám?
Az, hogy kick box-olsz stb., annak semmi jelentősége kutyaválasztás szempontjából.
Ami fontos inkább: milyen célból kellene a kutya? Csak kedvencnek, vagy szeretnél vele dolgozni (kutyasuli, őrző-védő, munkavizsga stb.), szeretnél-e vele kiállításra járni mondjuk?
Naponta mennyi időd lenne rá, mennyit vinnéd sétálni?
Vállalnád-e hétvégente, hogy kutyasuliba jársz vele?
Mennyi pénzt szánsz rá?
Ezek a fontosabb kérdések.
Azt írtad, kertben lenne, akkor a rövid szőrűt nem javaslom, mert fáznának, nekik inkább a lakásban lenne a helyük. Vagy lakásban tartsd alapvetően (kinti-benti kutya, szabad bejárással a lakásba, bentalvással), vagy hosszabb szőrűt válassz.
Dobermann pl. kizárva, az nagyon fázós, és ami még fontosabb, erősen kötődik a gazdájához, lakásban, a gazdája mellett a helye.
Azt is gondold át, hogy egy kutya 10-15 évig minden napi törődést igényel, ha katonának készülsz, akkor pár év múlva is megoldható lesz ez?
"Ennyit arról, hogy harcművészetet vagy testépítést gyakorolsz."
Ismertem egy sracot, aki az izraeli hadseregben szolgalt, harcolo egysegben, szoval ha valaki, akkor o tudja, mi az a kemenyseg. Egyszer latta, hogy a munkavonalu nemet juhaszommal gyakorlok. (En egy 60 kilos fiatal lany vagyok.) Kerte, hogy hadd probalja meg o is. Nem nagyon akartam, de vegul engedtem a konyorgesnek, hogy 1-2 engedelmessegi gyakorlatot elvegezzen vele. Nos, a kutya nem csak, hogy semmit nem csinalt meg neki, de az elso adando alkalommal kirantotta a kezebol a porazt es visszaszaladt hozzam. Ennyit a katonai multrol, meg kemenysegrol stb. Baromira nem szamit. Csak a tekintelyed a lenyeg, ami belulrol fakad, nem a bicepszed meretebol.
Válaszoltam: kertben rövid szőrűt semmilyet ne tarts. Ha nincsenek konkrét céljaid a kutyával, akkor legjobb egy fiatal, nagy testű menhelyi kutya, de abból sem rövid szőrű.
Vagy ha szabadon bejárhatna a lakásba és bent is alhat, akkor választhatsz rövid szőrű keveréket, fajtatiszták közül pl. boxert, bár az inkább közepes testalkatú. De próbáld szűkíteni egy kicsit a fajtákat, nem tudhatjuk, milyen fajták jönnek be inkább neked. Vadászkutyák? Masztiff jellegűek, mint pl. bullmasztiff?
Ezért is kérdeztem, hogy járnál-e vele pl. kutyasuliba, vagy szeretnél-e vele kutyás sportot űzni?
Ha pedig csak kedvencnek, futótársnak szeretnéd, arra tökéletes egy keverék kutyus is.
utolsó
tervezem vinni kutyaiskolába. már ki is van nézve egy. nos őrzés-védésre is kéne no meg hogy legyen egy társunk.teljesen mindegy hogy néz ki de a bullmastiffot passzolnám :') és totál félre értettetek. az űzött sportjaimat is csak a jellemem elképzelése érdekében adtam meg. a házból nem lenne kizárva egyébként. időm kb 2 óra naponta a sétáltatásra de ebben a futás nincs benne és az otthoni játék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!