Németjuhász kiskutyát szeretnék panelba. Én az a fajta vagyok aki szereti babusgatni, szeretgetni a kedvenceit, és nem tudom hogy a németjuhász ilyen szeretgetni való, bújós, ragaszkodó, kényeztethető kutya e?
Nekem német juhászom van, igaz, nem panelban, hanem kertben, de egy biztos, nem egy babusgatást szerető fajta. Az enyémet pl. kifejezetten zavarja, ha valaki ölelgetni akarja. Egy-két simi még elmegy, de ha nem hagyják nyugodtan feküdni, inkább arrébb megy. Ha elég nagy a lakás, szerintem tartható panelben, de elég hely kell még a megforduláshoz is, mert elég tekintélyes állat.
Viszont intelligens, nagyon tanulékony, az enyém két hét alatt teljesen szobatiszta lett. Bárhova elvihető, ha pl. vendégségbe visszük, lefektetjük az előszobába, ott marad, akár néhány órára is. Ennek viszont előfeltétele, hogy előtte (főleg agyilag) jól le legyen fárasztva. Ajánlom a kutyaiskolát, mert a német juhász egy csodálatos kutyafajta, de hihetetlenül el lehet rontani, sőt sok olyanról is hallottam, hogy a megfelelő foglalkoztatás hiányában agresszívvá válhat, illetve rengeteg kárt tehet a lakásban.
Boxerom van. De abszolut mindegy hogy milyen kutyàd van, mindegyiknek meg kell az elegendö mozgàsi lehetösèget adni.
A boxerek, vagyis a nyomott orruak àltalàban imàdjàk a babusgatàst, nagyon kötödnek az emberhez. Nekem eddig 4 Boxerem volt/van. Na igen. Egyszer boxer, örökre boxer. A boxereink olyanok mint a gyerekek. Intelligens, jàtèkos, kölyök koràbban szeret bujkàlni, addig amig befèr. Ha bevàsàrolsz mindig bele kell a szatyorba nèznie hogy mit vettèl. Ha pedig mosogatsz vagy fözöl, akkor tuti hogy egy plusz tàmfallal kell küzdened a tovàbbjutàsban. Az enyèm vagy ràül vagy ràfekszik a làbamra ha mosogatok. Ha rossz napom van, naygon gyorsan letudjàk venni az ember vàllàròl a stresszt. Ha pedig ugy kezelsz ès tisztelsz egy boxert mint egy embert, akkor rà fogsz jönni hogy igenis egy emberi lèlek lakozik benne. Csak sajnos nem tudnak beszèlni. Ha jò kedve van, ha fàj valamije, ha elrontotta a gyomràt, vagy èppen semmi kedve nincs. Ezeket a tulajdonsàgokat mind letudod olvasni az arcukròl. Egy nayg elöny a rèszükre,hogy ha èppen okizni kell, ès a lakàsban szönyeg van. Akkor van idöd gyorsan kimenni. Ezt a hosszù orrùaknàl nem làtod. Ha tapasztalatokat akarsz szerezni, menj a YouTube-ra. Imàdnak trampolinon is ugràlni. Ha beadod a Youtube keresöbe boxer with Trampolin, akkor jòt fogsz szòrakozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!