Nektek mit tanítanak a kutyák?
Hát egyrészt ugye abban, hogy bármit akarsz csinálni a kutyával, ki kell tapasztalni, hogy nála éppen melyik technika működik optimálisan, esetleg módosítani kell, finomítgatni, próbálgatni.
De például a pitemet rémes szeparációs szorongással érkezett, azzal a biztos tudattal, hogy ha ő ki akar menni valahonnan, akkor ki fog (és ez nagyjából igaz is, nem állította meg se az ajtóüveg, de a 12 centis rács, se a jó minőségű ketrec - és nem "szökős", meg nem utánam jönne, csak úgy érezte, hogy neki a túloldalon sokkal jobb lenne, a ketrec után például csak felfeküdt a kanapéra és ott aludt tovább). Na és így kellett nekem három nap után otthon hagyni, amíg dolgozom. Fogtam egy másfél literes flakont, felállítottam az ajtófélfához, hozzákötöttem egy kavicsos flakont, amit felraktam a szekrény tetejére. Működött a csapda, hetek múlva is alig pár karcolás volt az ajtófélfán, pedig az ideiglenesénél akkora lyukat kapart az ajtóra, hogy kifért rajta, gyakorlatilag nem voltak karmai, annyit bontott velük. Mire a macskázásról leszoktattam, az is nagyon sok kísérletezés volt. Meg biztos volt még egy rakás dolog, ami most nem jut eszembe :) Szóval vannak dolgok, amikhez bizony gondolkodni kell :)
Mindig nézegettem a kutyákat, a viselkedésüket, de most legalább van saját,így nem kellemetlen idegen ebeket bámulni:)
Egyébiránt alapvetően rendelkezem a felelősségtudattal, de nyilván egy kutya mellett ez mélyül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!