Hogy tanítsam meg a kutyának, hogy nyugton várja, ímg föladom a pórázt?
Két verzió van.
1) Kivárod, amíg lenyugszik, és akkor teszed fel a pórázt, és akkor indulsz el vele, magyarul megmutatod neki, hogy csak önfegyelemmel fogja elérni a célját. Ilyenkor mindig azonnal reagálsz, ha elkezd ökörködni, elveszed tőle a kezed, leengeded, vagy legalábbis megállsz abban a mozdulatban, amit éppen csináltál, és nem folytatod, amíg le nem higgad.
2) Fegyelemből megoldod. Nincs olyan, hogy nem ül le, mert leülteted. Nincs olyan, hogy rágja a pórázt, meg rád ugrál, mert letiltod. Nincs olyan, hogy kihúz a kapun, mert te visszarántod, és addig rántod vissza negyvenszer ha kell, amíg meg nem érti, hogy nem húz ki a kapun. Örülni lehet, de agyatlanul baromkodni nem.
Én a helyedben kipróbálnám mindkettőt, aztán amelyik jobban bejön, azt használnám.
Én azt csináltam, hogy amikor lehajoltam hozzá és nekiállt őrjöngeni, akkor felegyenesedtem és csak álltam szó nélkül, nem rá néztem.
Nem tiltottam, nem csináltam semmit. Elég hamar megtanulta. Aztán hogy ez helyes-e, nem tudom, de nálunk bejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!