Feszültség kioldása?
Sziasztok!
Elég nagy akadálba ütköztünk pár hete. Van egy keverék kutyám, ő az első kutyám. Lassan egy éve agilityzünk, elég jól is haladunk benne. Pár hete viszont valamiért sokat lassult. Kis gondolkodás után rájöttem, hogy én túlságosan rástresszelek erre az egészre, és félek attól, higy hibázik, vagy lassú lesz. Feszült vagyok, amit ő is átvesz, és ő is az lesz. Máskor s volt már hasonló, hogy egy-egy engedelmes feladatnál feszült lett miattam. De olyankor mindig tudtam, hogy hogy oldjam ki ezt belőle. Sok játék, nagy séták, rövid gyakorlások, nagy jutalmazással, stb. Általában egy hét múlva már ugyan úgy pörgött, és dolgozott, mint korábban, tudtam, hogy hol rontottam el, és azt is, higy javítsam ki. De most nem tudom mi legyen. Egyszerűen próbálok én is lazább lenni edzésen, néha siekrül, néha nem. Mindenesetre most sokkal lassabb lett a tempó, mint eddig, és látom, higy kevésbé szívesen csinálja. Persze ez engem is zavar, így csak rosszabb lesz az egész. Arra gondoltam, hogy a héten majd sokat futok vele, nem piszkálom feladatokkal, megpróbálok lazább lenni, kevésbé sokat elvárni tőle, hátha akkor majd edzésen is sikerül valami normálisat összehozni. De őszintén, most nem tudom mit tegyek. Eddig mindig rájtttem hol a baki, most meg már azon gondolkoztam, hogy abbahagyjuk az agilityt, mert bár a kutya rohadt ügyes (lenne) meg jók az adottságai, én béna vagyok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!