Mi a véleményetek a mopsz fajta kutyákról?
Nekem nincs, de szerintem a mopsz -mint bármely más fajta- simán kibír néhány órát egyedül, ha előtte, utána sétál, és ki van fárasztva.
Amúgy szerintem jópofa fajta, bár tudtommal nem az eszükért szeretik őket.
+ megbízható tenyésztőtől kell venni, mert elég sok egészségügyi probléma előfordul náluk.
Szerintem aranyosak.
Amúgy nem az számít, hogy mennyit van egyedül (nyilván nem a szélsőséges esetekről beszélek), hanem az, hogy amikor nincs egyedül, akkor mivel tölti az idejét, a kanapén babusgatják, vagy a fajtársai között rohangál.
Amire figyelj:
A kiskutya és a szülők legyenek törzskönyvesek. A törzskönyv nem az a kék vagy zöld kiskönyv, amivel gyakran összekeverik a törzskönyvet. Ha kék vagy zöld, az oltási könyv! A kiskutyához eleve jár még az oltási könyv, benne nyomon követhetően beleírva az oltásokkal, féregtelenítésekkel, és a szerződés, amibe azt írtok, amit akartok!
A szülők a helyszínen megtekinthetők, szűrési eredményeikkel együtt! A kutyákat ugyanis le kell szűretni mindenféle betegségekre, hogy ne örökítsenek tovább betegségeket. Ilyen kutyákat nem fogsz az OLX-en, vagy a kiskutya.hun találni.
Itt válogass, válaszd ki a számodra legszimpatikusabb kennelt, és keresd fel őket!
Kedvesek, aranyosak, nem hiperszuper munkakutyának vannak kitalálva, de szerintem kedvencnek igazán ideálisak lehetnek. :) És ez sem jelenti azt, hogy ne lehetne őket nevelni, tanítani. Én tisztelem azokat, akik be tudják látni, hogy nincs napi sok órájuk egy pörgősebb kutty lefárasztására, és mondjuk mopszot választanak. :)
Pár órát simán kibír a lakásban, ez csak nevelés kérdése.
Az egészsége miatt valóban érdemes igényes tenyésztőtől vásárolni kutyust, és fokozottan vigyázni rá hőségben, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!