Dobermannál ezmit jelent?
Ma hoztam el, előző gazdájánál láncon volt. Fél órája van nálam, 10perce követ és ha leülök, akkor ő is leül, vagy pont elém, vagy mellém egy közeli sarokba. Ilyen arcokat vág, ez mit jelent? ja és folyamatosan követ, de lopakodik, megpróbál láthatatlanná válni.
Várja a kinyilatkoztatást, elfogad főnöknek és kéri a megerősítést, még nem tudja, hogy viszonyuljon hozzád, mit fogsz reagálni.
Szerintem.
Azt nem hagyja, hogy hozzáérjek, morog, aztán látványosan fél és megpróbál elbújni, aztán megint követ.
Próbáltamoldani, ha eldobok eg labdát, beépül a falba, vagy szűk helyekre, ha beszélek hozzá, akkor meg néz
Szegény drága kutyus! :) Az arcok, amiket vág: össze van zavarodva, nem meri még elhinni, hogy ilyen szerencséje van, bizonytalan, fél. Viszont úgy tűnik próbál bízni benned, érzi, hogy te vagy a megmentő, a leendő vezér :) Csak még bizonytalan, hiszen eddig csak rosszat, bántást kapott, nem tudja még, mi várható tőled, nem mer még megbízni benned. Az idő ezen segít, de majd egy jó kutyasuli, rehabilitáció elengedhetetlen.
Most egyelőre hagyd őt, hadd szokja az új helyzetet, téged. Azért követ, mert te vagy most a lehető legbiztosabb pont neki. Máris kezd ragaszkodni :)
Kicsit kényeztesd eleinte, etesd kézből, ha tudod, halkan, határozottan beszélj hozzá. Meg fog nyílni, minden rendben lesz, napról-napra jobban fog bízni benned.
Sóstón lakok, azt már tudom, hogy megharapni nem fog, mikor behoztam a lakásba, át kellett emelni a küszöbön, túllőttem nála az ingert azzal,hogy átemeltem és befosott.
A pórázzal egyenlőre nem akarom stresszelni, jön ő anélkül is.Most éppen ott tartunk, hogy a kanapé másik oldalán fekszik és kb 5 percenként közelebb jön, amikor én meg adok neki falatot. Az már tény, hogy a kutya nincs a bútoron elvem befuccsolt, sőt, mivel párom szerelmes a fajtába, már előre látom, hogy néhány egyéb szabály is némileg nem fog megvalósulni,főleg, hogy engem is elkezdett megolvasztani a boci szemeivel, meg a látványos szenvedésével.
Elképzelem a jelenetet :) Istenem, de aranyos lehet. :)
Fog ez menni egyébként. Meg kell tapasztalnia, hogy tőletek nem kell félnie, nem bántjátok, és majd azt is, hogy a póráz sem harap, sőt jó dolgok fognak a pórázhoz kapcsolódni. (Javaslom először ne az állatorvoshoz vigyétek pórázon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!