Melyik a legnagyobb farkaskutyafajta?
Úgy tudom, hogy 65 cm körül vannak, de nem értem miért. Elvégre egy nagyobb szürkefarkas lehet akár 80 cm is.
Ezeket a fajtákat mire tenyésztették ki? Mennyire maradtak meg bennük a farkasok képességei?
Tudtok mondani olyan fajtákat, aminek felálló füle van (mindegy, hogy farkas kutya-e) és viszonylag nagy (70 cm felett)?
Nincs ilyen kutyatípus, hogy farkaskutya. Pár fajta nevében szerepel ez a szó (saarloosi farkaskutya, csehszlovák farkaskutya). A németjuhászokra mondják még a köznyelvben. A mai nap pedig olyan értelmezésben hallottam, hogy a pásztorkutyák a farkaskutyák, akik a nyájat védik. Amint látod, nem egészen egyértelmű, hogy mire gondolsz.
A csehszlovák és a saarloosi farkaskutyáknak felálló fülük van, és a kanok elérhetik a 70 centiméteres marmagasságot.
Shiloh Shepherd Dog
Nálunk még nem hiszem, hogy tenyésztenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!