Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tudnék kibékülni a...

Hogy tudnék kibékülni a kutyusommal?

Figyelt kérdés
6 éve hű társamról és barátomról van szó!Születésétől én neveltem.Minden nap sétálunk labdázunk ,együtt eszünk stb. Nagyon jól megvoltunk mindezidáig.Az történt , hogy szombaton beszélgettem a szomszéddal, és teljesen ok nélkül erőteljesen ráharapott a bokámra, de tényleg vérzésig ,és halvány lila fogalmam sincs hogy miért tette,mert soha nem volt bántva,és soha nem csinált ilyet,de sajnos dühömben és írtózatos nagy fájdalmamban letéptem a cipőt a lábamról(ekkor ő már hátrált), és neki vágtam.:( tudom hogy baromság volt,de hirtelen idulatos lettem.Most ha közel megyek hozzá morog vagy nyüszít és hátrál.Enni is csak akkor eszik ha úgy érzi hogy nem vagyok ott.:( mit tudok tenni?segítsetek!hallottatok már ilyenről? :((
2015. febr. 1. 22:44
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Elvesztetted a bizalmát, ez biztos. Vissza kell nyerned, ami elég hosszú folyamat lesz. Hogy miért harapott meg, arra nincs tippem.
2015. febr. 1. 22:48
 2/9 tkodit válasza:
36%
Nem akkor rontottad el, amikor hozzávágtad a cipőd, hanem jóval korábban. A vezér pozíciód romokban, ami az együttélési szokásokból, és a hozzáállásodból ered. Rengeteg szempont, és tanács van arra, hogy hogyan legyél te a kutyád szemében a falkavezér, keress rá ebben a témában a neten a cikkekre.
2015. febr. 1. 22:59
 3/9 anonim ***** válasza:
48%
Jól tetted, amit tettél. A morgás, nyüszítés,hátrálás azt jelenti, nem tudja hogyan kezelje a helyzetet. Ne vedd figyelembe , amit csinál. Menjen tovább minden, a megszokott módon. Ha nem eszik, amikor ott vagy,egy idő után vedd el tőle.
2015. febr. 1. 23:06
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok vezér pozícióban,mindvégig próbáltam úgy éreztetni vele,hogy egyenrangúak vagyunk.Ez lehetett a baj? De 6 évig soha nem volt agresszív,és mindig szeretetre méltó.És most hirtelen megtámad.
2015. febr. 1. 23:12
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
lehet érzi, h menstruálsz
2015. febr. 1. 23:14
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért lett volna baromság? Bár az egyenrangúság hülyeség, de ne menjünk ebbe bele, tegyük fel, hogy nem az: abba hogy fér bele, hogy ő bánthat téged, de te őt nem? Ez nem egyenrangúság, hanem durva alárendelődés a kutyának. Kettőtök közül neked lenne jogod megsértődni, és hidd el, ha elkezdesz egy kis mosolyszünetet tartani, és nem szólsz hozzá két napig, rögtön magába fog szállni. Nehogymár a nyúl vigye a vadászpuskát.
2015. febr. 1. 23:20
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Ki fogom próbálni a "mosolyszünetet"

Remélem helyre rakja

2015. febr. 1. 23:28
 8/9 tkodit válasza:
70%

Ugye tudod, hogy a kutya egy állat, egy tojásnál alig nagyobb aggyal, és természetes ösztönkésztetésekkel? Szép dolog játszani a hippit, de olyan lénnyel szemben, aki azt tudja értékelni, és akinek van elég intellektusa felfogni ezt. Egy kutya nem ilyen állat. A kutyádnak szenvedést okozol egy ilyen helyzettel, hiszen nem ismer egyenrangúságot. Falkát, és falkasorrendet ismer, amihez az évmilliók alatt hozzászokott, ezen az emberi tenyésztés párezer éve nem változtatott semmit. Ha a kutya nem tudja, hol a falkában a helye (és ez emberi kapcsolatok esetén a falka legalja), akkor azzal őt magát is sanyarú sorsra kárhoztatod. Az efféle incidenseken kívül ezerféleképp kijöhet még ebből a probléma. Egy falkavezérnek pl. feladata megvédeni a falkatagokat. Namost ha a kutya falkavezérnek érzi magát, akkor nem fog tudni mit kezdeni azzal, amikor te elmész otthonról, ő meg nem tud megvédeni. Nyüszítő, rágcsáló, végig ugató kutyák tömkelege jelzi, hogy ez nem egyedi probléma.

Ha a kutyádnak jót akarsz, akkor nem a kutya jellemzőit teljesen figyelmen kívül kitalálsz valami komplett hülyeséget, hanem nagyon sürgősen utánajársz, hogy milyen egy jó gazda. A legjobb szándékod édeskevés, gazdaként eddig leszerepeltél.

2015. febr. 2. 01:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Vsz,eddig is voltak figyelmeztető jelek,amiket nem vettél.Azért kaphatott oda,mert nem vele foglalkoztál,hanem a szomszéddal.A kutyád csak helyre próbált tenni.Mivel sok évig így volt,most nem tudja hova tenni a viselkedésed és össze van zavarodva.A kutyának nem társ kell,hanem egy vezető,akkor lesz kiegyensúlyozott.Olvass utána,mit is kellene ezért tenned.
2015. febr. 2. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!