Három hónapos A. Malamut kiskutya, ha eszik nem lehet 2m-re sem megközelíteni, mert úgy morog majd meg fullad. Hogy lehet erről leszoktatni?
Már egy hónapja van nálunk, rendszeresen
kap enni. Azt gondoltuk, hogy ahonnan
hoztuk ott kellett megvédeni a többi
társától az ennivalót, azért ilyen.
Nem is bántottuk, békén hagytuk,
hátha magától leszokik róla, megnyugszik,
de sajnos nem. Ha két méterre megközelítem
már morog, ha még közelebb megyek akkor
szinte már " hörög " olyan mérges.
Mi lesz később ha nagyobb lesz?
Kezdd el kézből etetni falatonként. Majd fog a tálat és úgy egyen belőle.
Kezdd el tanítani neki, hogy csak parancsszóra kezdhet el enni.
A kutyaovi, majd kutyaiskola egyébként nem rossz ötlet, amit írtak már előttem. Te is sok mindent tanulhatsz a nevelésről.
Egyébként most le fognak pontozni, de nem érdekel: én sosem hagytam volna egyik kutyámnak sem, hogy morogjon rám, ha eszik, ha nem. Ha így viselkedett volna, kaját elvettem volna, és kapott volna egy megrázást vagy pofont. Mit képzel?!
Aztán jön a kézből etetés, tál fogása, parancsra kezdhet enni stb.
Kettö olyan tanácsot kaptam amit ki fogok próbálni !
Egyébként mindent el lehet venni tőle, a játékait,
vissza hozza a labdát és leteszi, hogy játszak vele,
az udvaron összeszedett fadarabokat, még olyan kaját
is ami nem a táljába van. Csak arra "féltékeny" ami az
ő táljában van. Köszi a választ !
amit nem szaporítótól veszel malamutot is morog.
Iszonyatosan erős benne a falka ösztön és ez a dominálás jele. Le kell róla szoktatni mert felnőtt korára okozhat problémát.
Jelezned kell felé, hogy te nem akárki vagy hanem a főnök. Az hogy most kézből eteted vagy fejbevágod egy hangyányit te döntöd el.
(Mielőtt a gyk állatbarát hadsereg leröfögne a fejbekólintásért, nem azt írtam hogy szíjjal verje agyon ha morog... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!