Hogy tanítsam meg a 10 hónapos kutyusomnak az ül és fekszik parancsot?
2-es vagyok:
Vettem egyszer kutyasípot, és avval tanítottam (lehet nem arra való a kutyasíp, de bevált), és így mindig felfigyelt rám.
Fáraszd le, aztán tanítsd :) A klikkeres módszer nagyon jó :)
Én a fekszket úgy tanítottam meg, hogy én is lefeküdtem a kutya mellett, és őt is letoltam, mondtam FEKSZIK, és megjutalmaztam. Az ülnél egyik kezedet (üreset) az orra elé teszed, jelezvén hogy ne ugorjon fel, a másikban pedig juti fali van. A másik kezedet, emeld a magasba és told előre, vagyis a kutya feje fölé, és az ha minen igaz autómatikusan leül...hogy láthassa a kaját, és mondd hogy ÜL! Határozott hanggal :)
Klikkerrel egyszerubb, de en mostanaban ravezetessel tanitom uj dolgokra, es termeszetesen az elejen jutalomfalattal.
A szavakat kezjellel kapcsolom ossze, mert kulfoldon elunk, a kutyat magyarul tanitom, de masok jelenleteben angolul kapja a vezenyszavakat, kezjel segit sokat a kutyanak.
Nagyon gyorsan kepesek uj dolgokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!