Ónémetjuhász kutyát szeretnék, mekkora gondot jelent ha a 4. emeleten lakom, és nincs lift?
Minden németjuhásznak nagy mozgástérre van szüksége, így egyáltalán nem ajánlom.
Nem elég neki napi 2-3 séta.
lakásba alapból ne vegyél 10 kilósnál nagyobb kutyát.
nagytestű lakáskutya legfeljebb az agár,az egész nap alszik.
a német juhászoknak meg alapból sza-r a csípője,ezért nem igazán tenne jót neki a napi 6-8 fől le menet.
A lépcsőzés nem egészséges neki,főleg ennek a fajtának.Egy ekkora testűt lakásban tartani szenvedés neki.Nagy a mozgásigénye nem érzi jól magát egy lakásban.Napi ötször-hatszor meg nem hiszem hogy le tudod vinni ha suliba jársz vagy dolgozol.És hamar csípőproblémája lesz a lépcsőzéstől és nagyon költséges helyrehozni.Teljesen felelőtlenség panelba ilyen kutyát tartani.Elhiszem hogy tetszik a kutya de el kell fogadni hogy nincsenek megfelelő körülmények a tartására.Ha felelős állattartónak érzed magad akkor kisebb méretű kutyát veszel amit ölben le tudsz vinni.
Egyik ismerősömnek dán dogja van panelba és borzasztó rendetlenséget csinál, lever mindent,szétszedi a bútorokat,amíg dolgoznak nem viszi le senki ezért sokszor bepisil.Erősen állatkínzásnak tartom amit csinálnak,látom hogy nem jó a kutyának bent.
Le lehet pontozni hogy nem a kérdésre válaszolok de attól még igazam van.Nem csak a te érdekedet kell nézned,nem magadat akarod bezárva tartani hanem egy tehetetlen állatot.Ha meg tényleg kiviszed napi ötször akkor tuti hogy baja lesz a gerincével vagy a csípőjével.
De ha nekem nem hiszel olvasd el ezt a cikket vagy kérdezz meg egy tenyésztőt,de ne azt amelyiktől akarod venni mert nem foga odaadni ha meghallja hogy mennyit akarod lépcsőn vinni.
Elég kockázatosnak tartom...a fajtája miatt is, meg amiatt is, hogy ha ne adj Isten előjön valamilyen izületi probléma, ami miatt nem lépcsőzhet többet a kutya, akkor mi lesz vele? Nem fogjátok tudni naponta többször kézben le-felvinni, ahhoz túl nehéz.
Én úgy gondolom, hogy szinte bármilyen fajtájú kutyát lehet lakásban tartani, ha sok ideje és kedve van a gazdájának a kutyájához, hogy az igényeit kielégítse, de én a fentiek miatt félnék bevállalni. Még ha egészséges is marad a kutya, de idős korában már mindenképpen nagyon megerőltető lesz neki 4 emelet fel-le naponta többször.
Első vagyok. A válaszra válaszoltam, mégis lepontoztak.
Hát maguk normálisok?
NÉMETJUHÁSZ:
1. nagytestű kutya
2. nagy a mozgásigénye
3. lakásba nem való!!!
Aki meg lepontozott, az nem ért a németjuhászokhoz!
idióták
A hely merete nem szamit a kutyanak, a foglalkozas mennyisege a donto. Sot, lakasban meg jobb is neki, mint kicsapva a kertbe, ahol amugy nem fog magatol fel-ala futkarozni, viszont ki lesz rekesztve a falkabol.
Udv,
Egy dolgozo munkavonalu nemetjuhasz tulajdonosa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!