SOS hogyan szoktassak össze 2 erősen domináns kan kutyát?
Van egy családi kutyánk, 7 éves, kis-közép terrier keverék. Közben a páromnál laktam, és ott örökbefogadtunk egy másik kutyát, staffordshire, akit valószínűleg harcoltattak. Viszont most szakítottunk, és a kutya az enyém hivatalosan, így hazahozom. Viszont tuti egymásnak akarnak majd menni, a terrier nagyon védi a területét, főleg mióta elszökött 1 hétre (életem legrosszabb hete volt..), a staffi pedig mindenhol "cirkuszt" csinál, és egyszerűen ha kan kutyát lát, észre sem veszi az embereket, hanem menne a másik kutya torkára.
Hogy oldjam meg hosszútávon? Leghamarabb 1-2 hónap múlva tudom kutyaiskolába vinni őket, ugyanis most pont keveset dolgoztam a hónapban, amit egy az egybe odaadok a páromnak, mert ő oltatta be a kutyát, és amíg találok munkát és lesz fizetésem az 1-2 hónap kb.
Van rá esély, hogy egyedül segítség nélkül össze tudom őket szoktatni?
24L
Ha harcoltatták a staffot, azt házilag nemigen fogod tudni megoldani. Pláne, hogy a másik kutya is domináns. Sajnos könnyen lehet, hogy a staffi ki fogja nyírni a gyengébbet. Mindenképpen rehabilitálni kéne a staffot, és mindkettőt szocializálni, ehhez viszont szakember kell.
Megpróbálhatod ugyan semleges területen találkoztatni őket, hogy lásd, hogyan viselkednek, de a leírtak alapján sok jót nem jósolok.
Amíg nem tudsz szakemberhez fordulni, el kéne zárni őket egymástól, mielőtt baj lesz.
Nekem pit keverékem van, aki pont ilyen a kanokkal. Ez az ivartalanítással semmit nem változott.
Szerintem inkább keress valamelyiknek egy szerető gazdit, mert ebből semmi jó nem fog kisülni.
Mivel felnőttek, nem hinném, hogy valaha is "barátok" lesznek, és nyugodt szívvel hagyhatod őket magukra együtt...
Eleinte szájkosárral szoktasd őket egymáshoz és szeparált résszel,kerítéssel de úgy, hogy lássák, érezzék egymás szagát.
És kutyasuli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!