Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek az ilyesfajt...

Mi a véleményetek az ilyesfajta kutya eltemetésről?

Figyelt kérdés

Tegnap óta egy kérdés foglalkoztat, mégpedig, Ti mit gondoltak arról, ki koporsóban (kutyakoporsó) temeti el a kutyáját, s még sírkőt is készített neki? Illetve arról, ki a kedvenc plédjébe rakva temeti el? Valószínűleg sok mindenki úgy gondolja (köztük én is), hogy felesleges koporsóba eltemetni, s sírkőt csináltatni, olyasmit mint az elhunyt embereknek. Azonban az is igaz, hogy valaki nem az egyszerűségre törekszik, hanem úgy szeretné eltemetni állatkáját, mint ahogy az embereket.

Csak puszta kíváncsiságból, Ti hogyan gondoljátok? Illetve, Ti hogy temettétek el a kutyátokat (vagy más állatkátokat)?

2015. jan. 27. 15:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
Ez szerintem olyan dolog, amibe nem szabad beleszólni. A gyászt mindenki máshogy éli meg, van akinek ez hoz megnyugvást. Én meg voltam győződve arról, hogy ha meghal kutyám, el akarom temetni. Aztán mikor mentünk a dokihoz, és láttam és megfogtam a drága kutyám tetemét, egyszerűen tudtam, hogy képtelen lennék megfogni, vinni stb. Annyira merev volt már, ő volt, de valahogy mégsem, hiszen már csak a porhüvelye volt. Lényeg a lényeg, nekem a fehérjefeldolgozó gondolata is borzasztó volt, hogy a kutyám tetemét dobálják, vagdossák, darálják, úgyhogy inkább elhamvasztattam, el akartam szórni a hamvait a közeli patakba, de végül visszaadtam az eredeti gazdájának.
2015. jan. 27. 15:42
 12/20 anonim ***** válasza:
81%

A koporsó-sírkő kombót én elég bizarrnak találom, de abban nem látok rosszat, ha a kertben temeti el az ember a kedves állatát. Gyerekkoromban, mikor az öreg kutyánkat elaltatták, téptem alá füvet, hogy puhán feküdjön, a feje alá szőlőleveleket párnának, betakargattuk a pokrócával, a sírjára pedig egy szép kő került, amit egy kirándulásról hoztunk. Később egészen benőtte egy fenyőfa.

A kert szinte minden zugában van már valami kis sírkő, vagy növény: hullámos papagáj, tengerimalac, cica, kutya, nyúl... Nekünk ez természetes. Úgy is mondjuk, hogy "a Pajtás sírjánál levő körtefa", vagy ilyesmi.

Én nem gondolok arra, hogy hogy nézhet most ki a teste. A romlás, a halál mindenhogy ronda, ha hamvasztás, ha temetés, ha dögkút, mindenhogy. Természetes dolog. De én inkább arra szeretek gondolni, hogy szép, sudár fenyőfa lett a kutyám testéből. Kicsit olyan, mintha tovább élne. Nagymamám sírjánál sem a biológiai folyamatokon elmélkedem, hanem a kúszó tiszafát csodálom.

2015. jan. 27. 15:45
 13/20 anonim ***** válasza:
74%

10-es,

hát én sem vagyok temetős tipus, ahogy mondod...temetőbe ritkán járok, egy pillanatig nem érzem, hogy ott lennének a szeretteim...és magamnak hamvasztást kívánok, meg szétszórást a kertben...erdőben...

de mifelénk nincs lehetőség elhamvasztani az állatainkat.

így vagy kiadom a szemetesnek, vagy eltemetem.

utóbbit azért mégsem, nem hulladék a cicc vagy a kutty..és mivel kertes házban lakom, normális, hogy ott temetem el...

van nekem a hortenziák alatt tök idegen cicc is, akit egy napig néztem a kapum elött, elütötte egy autó...aztán behoztam és eltemettem...a hortenziák nem haragszanak miatta, de én nem bírtam tovább átlépni felette...

2015. jan. 27. 15:53
 14/20 anonim ***** válasza:
78%
Elhamvasztattam. Itt van az urnája a szekrény tetején, egy keretes fénykép mellett. Még soha senki nem kérdezett rá, hogy mi is az, vázák és egyéb fényképek mellett valószínűleg fel se tűnik egy idegennek egy sima fehér kerámia. Ha kertes házban élnék, valószínűleg akkor is hamvasztattam volna, majd az urnát temetem el. Mindenkinek a saját dolga, hogyan kezeli ezt a kérdést.
2015. jan. 27. 16:23
 15/20 anonim ***** válasza:
39%
Engem úgy általában nem érdekel túlzottan a koporsó embernél sem. Azért akarom az állataim kisállattemetőben eltemetni, vagy elhamvasztani mert a háztól bármikor el lehet költözni, én pedig nem viselném el, ha nem akkor mehetnék oda, amikor akarok. A temetőbe járásnak különben is van egy hangulata. Puccos sírkövet nem akarok, legfeljebb egy idézet, vagy kép, viszont a túl egyszerű kereszttel az a baj, hogy gyorsan tönkremegy és ronda, tapasztalatból mondom. Ha pedig elhamvasztanám, akkor felraknám az urnát egy polcra a szobában, aztán ott lenne. Azt viszont butaságnak tartom, hogy azért ne koporsóba temessük, mert az emberek is abban temetkeznek és ez sértés rájuk nézve. Ugyan már...
2015. jan. 27. 17:03
 16/20 anonim ***** válasza:
71%
Csak tudnám, miért kell egy "mi a véleményed" kérdést lepontozni... Mindenki elmondta a véleményét, hol a gond? :D
2015. jan. 27. 17:18
 17/20 anonim ***** válasza:
48%

Basszus, nem mindegy? Baromira nem értem ezt a pontozásos rendszert.

Akkor is elmondhatom a véleményem, ha 10 százalékom van, akkor is ha 90. Kit érdekel?

2015. jan. 27. 17:42
 18/20 anonim ***** válasza:
66%

Ez egyéni döntés. Egy kedves ismerősöm elhamvasztatta a kutyusát, és otthon vannak a hamvai. Mondjuk nekem ez elég morbid, és úgy látom, hogy emiatt sosem lesz képes elengedni.

Én még nem veszítettem el kutyát, de ha majd meghal a mostani, "örülnék", ha itt a környékünkön eltemethetném. Viszont ezt tudtommal törvény tiltja...meglátjuk. Lehet, hogy én is inkább elvitetem, talán úgy megy a legkönnyebben az elválás.

2015. jan. 27. 19:26
 19/20 anonim ***** válasza:
66%
Ja, és ha mégis úgy alakul, hogy valahol a környékünkön eltemetem, akkor semmi flancolás, beleteszem egy lepedőbe, és rá a föld. Nem kell sírkő, felirat, semmi. Visszaadom a természetnek, akkor leszek a legboldogabb, ha látom, hogy ott kizöldül a fű, és virág nyílik fölötte.
2015. jan. 27. 19:29
 20/20 anonim ***** válasza:
80%
Én úgy gondolom, mindenki máshogy éli meg a kedvence elvesztését. Sajnos nekem nemrég halt meg a kutyám, én nem tudtam volna elásni a kertben, így elhamvasztottam és a szobámban van. De másnak meg a hamvasztás a taszító, minden ember más. De ezért senkit sem szabad elitélni.
2015. jan. 27. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!