Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Felnőtt kutyusnak elég napi...

Felnőtt kutyusnak elég napi egyszer enni adni? és a mínuszokban?

Figyelt kérdés
2010. febr. 8. 16:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én kétszer adok neki, kettébontva a napi adagot. Amúgy igen, elég. :)
2010. febr. 8. 16:21
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
Én télen is nyáron is naponta egyszer adok nekik enni, mert elég. Nem tudom hogy vannak ezzel mások. :)
2010. febr. 8. 16:21
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne volna elég neki naponta egyszer enni adni. Télen kalóriásabbat kell neki adni gondolok én tepertőre valamint zsirosabb ételekre. Egy a fontos hogy mindig legyen előtte viz. Nyáron rendes csapi viz, télen meg egy kicsit meg kell langyitani mert a hidegben a kutya általában egyszer esetleg kétszer iszik és többször nem én már kifigyeltem. Nyáron meg többször iszik a meleg miatt.
2010. febr. 8. 16:42
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Énis úgy etetem a kutyum ahogy az első válaszoló.
2010. febr. 8. 16:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én először kiskorukban a kutyáimat egy nap 3-szor etettem meg mert sirósak voltak utána átmentünk napi 2-szer-i evésre és végül csak vacsorát kapnak de az bőséges
2010. febr. 8. 16:55
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is naponta 2x adok neki enni. Két kisebb adag kevésbé telíti meg a gyomrát és csökkenthető a gyomorcsavarodás kockázata. Amúgy elég lenne egyszer adni neki.
2010. febr. 8. 17:04
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Én napi 3 x etetem a kutyáimat , mivel én sem örülnék neki ha csak napi 1x ehetnék :)
2010. febr. 9. 16:13
 8/11 Akiteki ***** válasza:
100%

Napi 1x. Ha nagy a hideg, szoktam húslevest önteni a tápra. Nem mintha számítana benn a szobában. :)))

Nagytestű fajtáknál többszöri étkezéssel nagyobb a gyomorcsavarodás veszélye.

2010. febr. 10. 00:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"Nagytestű fajtáknál többszöri étkezéssel nagyobb a gyomorcsavarodás veszélye."

Valószínűleg félre írtad. Kisebb, nem nagyobb. Épp az a lényeg, hogy a napi adagját ne egyben kapja, hanem legalább kétfelé osztva, így kevésbé tölti meg a gyomrát, annak kisebb a tömege, nehezebben fordul át.

Aki meg azt írta, hogy azért eteti 3x a kutyáját, mert ő is 3x szeret enni, annak meg az a válaszom, hogy ez egy alapvetően hibás hozzáállás a kutyához. A kutya ugyanis nem ember és nem az a jó neki, mint nekünk sőt, sokszor ártalmas is. Ezért kellene egy szemléletváltás a kutyaratóknál, mert illene megismerni azt az állatfajt amit magunk mellé vettünk, hogy valóban az igényeinek megfelelően tudjuk kezelni. És mégegyszer: a kutya igényei nagyon sok esetben homlokegyenest mások, mint az ember igényei. Képzelj el egy fordított helyzetet, ha a kutya tartana téged, és nem te a kutyát. Minden nap vadászatból hazatérve eléd rakna egy friss pockot, hogy "Ezt neked vadásztam, nagyon finom, egyél!" Vagy 3 napig nem kapnál enni tőle, mert ép csak annyit sikerült vadásznia, ami neki elég, vagy annyit sem. Nekik az a 3 nap éhezés meg sem kottyanna, te viszont már igencsak szédelegnél az éhségtől.

2010. febr. 10. 09:52
 10/11 anonim ***** válasza:
16%

Tudom hogy a kutyám mennyit szeretek enni és mennyit bírnak!

Miért az embernek hányszor kellne ennie egy nap ?? 1x ??

Nem, többször kell kevest hogy ne hízunk el :-)

3x kapnak keveset , prémium tápot kapnak , + főzők nekik de persze ez nem ide tartozik ..

Felőlem akárki akármit mond a kutya is érzi az ízeket , azért napi 2x tápot 1x azt kapják amit főzők nekik !

Nekik is jól esik szerintem hogy nem csak a tápot ropogtatják reggeltől estig :)

Hanem kapnak húst, levest , zöldséget, rizst stb.. !

Persze csak olyat amit egy kutya ehet !

De azért köszönöm a tájékoztatást :D

2010. febr. 10. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!