Felnőtt kutyusnak elég napi egyszer enni adni? és a mínuszokban?
Napi 1x. Ha nagy a hideg, szoktam húslevest önteni a tápra. Nem mintha számítana benn a szobában. :)))
Nagytestű fajtáknál többszöri étkezéssel nagyobb a gyomorcsavarodás veszélye.
"Nagytestű fajtáknál többszöri étkezéssel nagyobb a gyomorcsavarodás veszélye."
Valószínűleg félre írtad. Kisebb, nem nagyobb. Épp az a lényeg, hogy a napi adagját ne egyben kapja, hanem legalább kétfelé osztva, így kevésbé tölti meg a gyomrát, annak kisebb a tömege, nehezebben fordul át.
Aki meg azt írta, hogy azért eteti 3x a kutyáját, mert ő is 3x szeret enni, annak meg az a válaszom, hogy ez egy alapvetően hibás hozzáállás a kutyához. A kutya ugyanis nem ember és nem az a jó neki, mint nekünk sőt, sokszor ártalmas is. Ezért kellene egy szemléletváltás a kutyaratóknál, mert illene megismerni azt az állatfajt amit magunk mellé vettünk, hogy valóban az igényeinek megfelelően tudjuk kezelni. És mégegyszer: a kutya igényei nagyon sok esetben homlokegyenest mások, mint az ember igényei. Képzelj el egy fordított helyzetet, ha a kutya tartana téged, és nem te a kutyát. Minden nap vadászatból hazatérve eléd rakna egy friss pockot, hogy "Ezt neked vadásztam, nagyon finom, egyél!" Vagy 3 napig nem kapnál enni tőle, mert ép csak annyit sikerült vadásznia, ami neki elég, vagy annyit sem. Nekik az a 3 nap éhezés meg sem kottyanna, te viszont már igencsak szédelegnél az éhségtől.
Tudom hogy a kutyám mennyit szeretek enni és mennyit bírnak!
Miért az embernek hányszor kellne ennie egy nap ?? 1x ??
Nem, többször kell kevest hogy ne hízunk el :-)
3x kapnak keveset , prémium tápot kapnak , + főzők nekik de persze ez nem ide tartozik ..
Felőlem akárki akármit mond a kutya is érzi az ízeket , azért napi 2x tápot 1x azt kapják amit főzők nekik !
Nekik is jól esik szerintem hogy nem csak a tápot ropogtatják reggeltől estig :)
Hanem kapnak húst, levest , zöldséget, rizst stb.. !
Persze csak olyat amit egy kutya ehet !
De azért köszönöm a tájékoztatást :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!