Érdemes még ivartalaníttatni a szuka kutyám?
Szia
Mit jelenet hogy elég idős, hány éves? és milyen kondicióban van?
Ahogy öregszik, ugye az álvemhességgel ugy nő a méhgyulladás veszélye ... és akkor mindenképp ki kell pakoltatni, ugy hogy közben beteg is és még gyengébb ...
Igen, a legfontosabb részleteket nem írtad le, hogy mennyi idős, milyen súlyban van, stb.
És igen, abszolút érdemes ivartalaníttatni, sőt minél előbb kellene, mert az álterhesség nagyon veszélyes dolog.
És melyik ivartalíntási mód jobb? Én úgy tudom, hogy az a legjobb, amikor "rendesen" kipakolják a kutyát, vagyis a méhet és a petefészkeket is kiveszik. Viszont a legtöbb állatorvos (olvastam) a petefészkeket szeretné bet tartani ismeretlen okokból. Akkor most melyik a jobb? Teljesen kipakolni vagy csak "részlegesen"?
Jah és még azt szeretném kérdezni, hogy van a kutya hasán szemből jobb oldalon egy pici zöldes-kékes kidudorodó "gömb", az mi lehet? A múltkor mutattam a dokinak, azt mondta, hogy csak egy ér, de egyáltalán nem úgy néz ki, hanem egy tökéletes gömb forma(kb 4 mm átmérőjű), ami kidudorodik a bőréből, tapintásra kemény, és ha hozzányúlok, a kutya összerándul. Ötletek, hogy mi lehet? Az a baj, hogy a doki általában legyint egyet, hogy "ez semmi" és akkor átmenetileg megnyukszom, de aztán megint elkezdek aggódni. Érdemes lenne egy másik doktort is felkeresni? Valaki esetleg tudna ajánlani egyet Budapesten?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!